Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Test: Fin Blu-ray-afspiller til under 1.000 kroner

Er du træt af grovkornede udsendelser på din finkornede HD-skærm? Så skal du have en Blu-ray-afspiller. Og den behøver ikke koste en formue. Vi har testet en billig model.

Test: Så er der billige Blu-ray-afspillere til folket

Med fladskærmen blev danskerne HD-parate, men paratheden er ved at gå over i utålmodighed.

Der skal jo HD på HD-skærmen. Og her rækker det ikke med 'DR HD' og en håndfuld kostbare betalingskanaler, der for en stor dels vedkommende sender opskaleret 'snyde-HD'.

Den oplagte løsning er en Blu-ray-afspiller, som, i modsætning til tv-stationerne, leverer ægte HD (1080p).

Og så kan man jo selv vælge sine yndlingsfilm - i stedet for tilfældige programmer om skiløbere og skovhuggere.

Blu-ray er vejen frem, hvis du virkelig vil fyre op under din fladskærm.

Den gode nyhed er, at du i dag kan købe en udmærket afspiller for under 1.000 kroner.

En af de første modeller, der brød den magiske prisgrænse, er Philips BDP3000, som vi her har på testbænken.

Vejledende pris er 1.699 kroner, men den ses jævnligt til lige under tusind kroner. Ikke kun på nettet - men også i de store elektronik-kæder og supermarkeder.

Nydeligt design

Med afrundet metalkabinet og et minimum af knapper på den blanke front virker afspilleren ikke spor billig.

Fjernbetjeningen er mere tynd i plasten, men knapperne sidder fornuftigt, og de vigtigste er belagt med et blødt og skridsikkert materiale.

På bagsiden finder vi, hvad man kan forlange af udgange: HDMI, komponent, composite og stereo.

Desværre gentager Philips branchens klassiske synd: I stedet for at vedlægge et HDMI-kabel, har de lagt et forældet AV-kabel i kassen.

Denne praksis er skyld i, at masser af digitale afspillere rundt om i de små hjem er tilkoblet analogt, så hr. og fru Jensen sidder tilbage med et skrækkeligt billede på deres dyrt indkøbte fladskærm.

Kære producenter: Hvis I er for fedtede til at smide det rigtige kabel i kassen, så spar os i det mindste for det forkerte!

Kvik og kompetent

De første Blu-ray-afspillere var ikke bare dyre - de var også ualmindeligt sløve. Nogle gange måtte man vente op mod to minutter, før afspilleren havde tygget færdig på skiven, så filmen kunne begynde.

Denne Philips-model klarer opgaven på 20 sekunder - målt fra man tænder apparatet med skiven i skuffen, til introen spiller.

Det er bestemt til at leve med - og omtrent dobbelt så hurtigt som PlayStation 3 (hvor afspilningen ikke starter automatisk).

Dvd'er indlæses lige så hurtigt som med en almindelig dvd-afspiller, altså uden mærkbar forsinkelse.

Det er let at finde rundt i de danske skærmmenuer, og ikonerne er store og entydige. Manualen er noget nær overflødig, og det må jo være idealet inden for design af brugerflader.

Den ægte biografoplevelse

For at vurdere billedkvaliteten sammenlignede vi med PlayStation 3 (nyeste udgave) og en noget dyrere 'entusiast-model' (Oppo BDP-83).

Udover almindelige film brugte vi en Blu-ray-disk med prøvebilleder og særligt udfordrende sekvenser (Spears & Munsil).

Hist og her kunne man ane billedstøj og takkede konturer. Men det er altså kun noget, man bemærker, når man sidder med snuden oppe i 50-tommer-skærmen og stirrer på et testmønster.

Til almindelig filmvisning gør afspilleren fin fyldest. Du får den ægte biograf-oplevelse med 24 billeder i sekundet, og dvd-film kan opskaleres til 1080p - naturligvis uden at de af den grund trylles om til ægte HD.

Kan opdateres

BDP-3000 er ikke overlæsset med fancy funktioner, og der findes afspillere med et større udvalg af lydformater. Men har du en moderne HDMI-receiver (eller slet ingen receiver), betyder det ikke noget.

Net-forbindelsen kan bruges til ekstramateriale på nettet (BD-Live), men det kræver en USB-nøgle, da afspilleren ellers mangler den fornødne lagerplads. Man kan ikke afspille mediefiler fra hverken netstikket eller USB-stikket. Til gengæld kan du spille de gængse formater (JPEG, MP3 og DIVX...) fra hjemmebrændte plader.

Den store gevinst ved netforbindelsen er, at du kan opdatere apparatet. Det giver en vis fremtidssikring mod film, der ikke kan afspilles, hvilket har været en af Blu-ray-formatets værste børnesygdomme.

HiFi-nørder og billed-ekvilibrister vil selvfølgelig se mod en højere hylde. Men Philips har begået en ærlig og effektiv afspiller, som vil stille langt de fleste tilfreds.

Og så koster den så lidt, at der også bliver råd til et HDMI-kabel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere