Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Nu får din mobil og tablet-pc et gigantisk turboboost

Superhurtige processorer er på vej til vores håndholdte elektroniske grej, der snart udstyres med quadcore-chips. Men hvad betyder det egentlig for den daglige brug? Få svaret her.

Over de næste par år vil vi se dramatisk hurtigere indmad i vores elektroniske grej, især hvad angår smartphones og tablet-computere.

Det er budskabet fra det britiske firma, ARM, der står bag processorarkitekturen i størstedelen af vores forbrugerelektronik, eksempelvis hjertet i Apples iPad og størstedelen af de nye supermobiler med Android.

ARM laver ikke processorer selv, men sælger teknologien videre til firmaer som Texas Instruments, Nvidia og Samsung.

Fornyelig har ARM løftet sløret for næste generation af sin processorarkitektur, Cortex-A15, og skal vi tro firmaet, så vil ydelsen være så god, at mobiltelefoner og tablet-pc'er vil kunne fungere som et reelt alternativ til vores nuværende Windows-maskiner med x86-processorer fra Intel eller AMD.

En, to eller fire kerner

Den kommende Coretex-A15-processsor forventes klar i slutningen af 2012 og lover en ydelse op til fem gange bedre end de chips, der sidder i vores nuværende håndholdte grej.

ARM fortæller, at Cortex-A15 kan leveres som enkelt, dual eller quadkerne-processor og i hastigheder op til 2,5-gigahertz.

"Med vores kommende Cortex A15-processor bevæger vi os helt sikkert nærmere til den dag, hvor din smartphone eller tablet kan fungere som din primære computerenhed," udtalte James Bruce, marketingchef hos ARM, til websiden TGDaily.com.

"Du kan koble en smartphone eller tablet op til en ekstern skærm og se en film eller præsentation eller koble mus og tastatur til via Bluetooth og arbejde på et Office-dokument", sagde han.

"Fordelen ved A15 er, at den leverer et helt nyt niveau af ydelse, mens strømforbruget stadigvæk holdes i ave," sagde Bruce.

Firmaer om Nvidia, Texas Instruments, Samsung og ST Ericsson har allerede licenseret designet, og Nvidia har endda signaleret, at firmaet overvejer at producere processorer direkte rettet mod Microsofts kommende Windows 8-operativsystem, der som det første af slagsen vil være i stand til at køre på ARM-baserede processorer.

Tidligere på året, på MIX11-messen i Las Vegas, demonstrerede Microsoft en tidlig udgave af Windows 8 og Internet Explorer 10, der kørte på en Nvidia Tegra2-processor, der er baseret på ARMs nuværende Cortex-A9 design.

Konkurrenterne kan også

De kommende superchips baseret på Cortex-A15 får dog ikke markedet for sig selv. Lækkede dokumenter fra amerikanske Qualcomm afslører, at firmaet er på vej med en helt ny serie af Snapdragon-processorer til mobiltelefoner og tablet-pc'er.

Qualcomm har haft held med at få Snapdragon ind i mange Android-mobiler, og den kommende generation, kendt under kodenavnet Krait, er angiveligt op mod 23 procent hurtigere end Cortex-A15 med 47 procent lavere strømforbrug.

De Krait-baserede Snapdragon-processorer vil komme med op til fire kerner, taktfrekvens på op til 2,5 gigahertz og vil understøtte både 3G og 4G LTE, afspilning og indkodning af 1080p HD-video, 3D og 7.1-kanalers surroundlyd.

Intel forsøger stadigvæk at blande sig i ræset med sine Atom-processorer med lavt strømforbrug, men chipgiganten har endnu ikke været i stand til at levere en sammenhæng mellem ydelse og strømforbrug, der virkelig kan konkurrere med de ARM-baserede processorer. Det håber firmaet nu at lave om på med en ny produktionsteknik, hvor transistorerne benytter en tredimensionel struktur. Gennembruddet blev annonceret af Intel i sidste uge, og Intel håber på at starte masseproduktion med den nye teknik senere på året.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere