Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Windows 8 på tablets kræver helt nye apps

Næste version af Windows vil være i stand til at køre på ARM-baserede processorer som dem i vores tablets og smartphones. Men glem alt om at køre eksisterende Windows-programmer, afslører Intel.

Tilbage på CES 2011-messen i januar afslørede Microsoft, at næste version af Windows, ofte omtalt som Windows 8, vil være det første operativsystem fra Redmond-firmaet, der vil være i stand til at køre på ARM-baserede processorer.

ARM-processorer bruges flittigt i håndholdt elektronik som tablets og smartphones, og udmærker sig ved at have et meget lavt strømforbrug.

Nyheden fik mange til at spekulere i, hvorvidt Intel var truet og på vej til at miste sin status som den foretrukne leverandør af indmad til Windows-baserede computere.

Det kommer slet ikke på tale, siger Intel nu. Chipgigantens ansvarlige for softwareudvikling, Renée James, siger, at Intel rent faktisk har en fordel i forhold til ARM. Udtalelserne faldt i forbindelse med Intels møde for investorer i Santa Clara i Californien.

Her fortalte Renée James, at der vil være to udgaver af Windows 8. Den ene vil køre på ARM-baserede processorer, mens den anden vil køre på x86-baserede processorer som dem Intel og AMD spytter ud i millionvis.

ARM duer ikke med eksisterende Windows-programmer

Men hvor den ARM-baserede udgave af Windows 8 vil fokusere på tablet-computere og levere en helt ny brugergrænseflade, vil Intels processorer både kunne køre den nye tablet-orienterede udgave af Windows 8 og den klassiske udgave af Windows.

Dertil kommer, at den nye ARM-baserede udgave af Windows ikke vil være i stand til at køre eksisterende Windows-programmer.

"Med ARM vil der være en helt ny oplevelse, der fokuserer på den mobile oplevelse, specielt tablets med en begrænset brugergrænseflade uden understøttelse for det traditionelle Windows," sagde Renée James.

"Vores konkurrenter vil ikke være i stand til at køre ældre programmer. Ikke nu. Ikke nogensinde," sagde hun.

Intel vil have en klar fordel, sagde Renée James: "Vi vil være i stand til at køre den nye oplevelse, så en Intel-bruger vil have det bedste fra begge verdener. Vi er i en ekstraordinær god position, når det kommer til Windows 8."

Vi har arbejdet længe på Windows 8

Hun understregede også det tætte samarbejde mellem Intel og Microsoft, og fortalte, at Intel har en hel afdeling af folk, der sidder og sørger for, at Windows kører optimalt på Intels nyeste processorer og udnytter de alle instruktionssæt.
 
"Vil har været virkelig, virkelig fokuseret på Windows år over de sidste par år," sagde Renée James.

"Jeg er meget begejstret for det, og vi har arbejdet på det i lang tid. Der er en masse nye, spændende funktioner og ting, som jeg tror vil være fantastisk for brugerne og for pc- og tablet-industrien."

Intel-bossen fortalte også, hvordan firmaet har bygget en hel arkitektur op, der er kompatibel på kryds og tværs, så både gamle og nye processorer virker med bred vifte af operativsystemer og programmer.

Windows 8 forventes klar engang i løbet af 2012.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere