Derfor bliver din næste mobil et fartmonster

Køber du ny telefon til efteråret, er der gode chancer for, at den har dual-core processor, skærm med høj opløsning og klarer 1080p HD-video. Nye chip slipper magien løs.

Render du rundt med en nyere smartphone i lommen, så er der en rimelig god chance for, at det bankende hjerte inden i er en SnapDragon-processor fra Qualcomm.

Firmaet har stor succes med at levere indmad til smartphones og tablets, og populære mobiler som Google Nexus One, HTC HD2 og Sony Ericsson X10 bruger alle teknologi fra den californiske chipproducent.

Nu er Qualcomm så klar til at skrue volumen op til 11 - for at bruge en musikalsk analogi. Senere i år kommer firmaet nemlig ud med et par nye processorer til smartphones, der leverer ydelse på et helt nyt niveau.

Vi har vænnet os til dual- eller flerkerne-processorer i vores computere, og nu er turen så kommet til vores mobiltelefoner.
Qualcomms kommende chipsæt - MSM8260, MSM8660 og QSD8672 - har alle to processorkerner og en taktfrekvens mellem 1,2 og 1,5 gigahertz.

Det skal sammenlignes med, at nuværende topmobiler har en gigahertz at gøre godt med, og iPhone 3GS har en ARM Cortex-A8-baseret processor fra Samsung, der kører med 600 megahertz.

Ja, selv den kommende, fjerde udgave af iPhone forventes "kun" at have en enkelt-kerne processor med en taktfrekvens på en gigahertz.

De nye Qualcomm-chip skal blandt andet konkurrere med Intels nye Atom Z6-processorer, som vi fortalte om for en måneds tid siden.

Hurtigere indmad, større skærme

Nu er taktfrekvens jo ikke alt, og operativsystemet og softwaren betyder også meget for ydelsen, men det er tydeligt, at især kommende Android-mobiler får mange flere muskler at gøre godt med.

Googles nyeste version af Android, version 2.2, er langt mere effektiv og lover mellem to til fem gange bedre ydelse i apps.

Qualcomms kommende chip har også indbygget grafikkerne, der klarer 3D-grafik og både klarer afspilning og optagelse af video i op til 1080p HD-opløsning. Det er også spændende, at den nye indmad understøtter skærme med op til 1280 gange 800-pixel opløsning, det betyder nemlig, at vi snart får mere virtuel plads på vores mobiler, kan overskue større websider og se fotos og video med bedre detaljegrad.

Qualcomm siger, at producenter som eksempelvis HTC, Asus og Lenovo allerede har modtaget prøver af de nye chip, og at vi forbrugere vil kunne hive produkter med de nye SnapDragon-processorer ned fra hylderne inden årets udgang.

Skal vi tro Qualcomm, så er der nu over 140 forskellige produkter, der bruger SnapDragon-processorerne. Firmaet forventer, at dette tal vil stige med de mange kommende tablet-computere, der vil prøve at tage kampen op med Apples iPad.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere