Test: Nyt Bose-subwooferanlæg til din computer

Bose Companion 5 består af to højttalere og en subwoofer, men lover dig følelsen af surround-lyd foran computeren. Læs PC Worlds store test her.

Test: Nyt Bose-subwooferanlæg til din computer

Kan du godt lide at game foran computeren eller bruge den til afspille DVD-film, så er Bose Companion 5 måske lige det, du er på udkig efter.

Bose har lavet et multimedie højttalersystem, der forbindes med USB-kabel til din computer. Anlægget består af to satellithøjttalere og en subwoofer.
Dertil kommer en lille controller, hvor du kan skrue op og ned samt mute. Den har også udgang til høretelefoner og en indgang, du kan bruge til en MP3-afspiller eller en DVD-afspiller. Begge er lavet til minijack-stik.

Setuppet ser godt ud og passer godt ind ved skrivebordet, men det vigtigste er selvfølgelig, hvordan det lyder.

PC World har testet Bose Companion 5 og giver dig her svaret.

Surround eller ej?

Bose skriver, at de med Bose Companion 5 har skabt et anlæg, der på trods af, at det kun består af to satellithøjttalere og en subwoofer, kan levere surround-agtig lyd.

Det må dog siges at være en overdrivelse. Bose Companion 5 leverer rigtig god stereolyd med tilhørende subwoofer, og de to sattelithøjttalere er da også skabt, så lyden kommer meget bredere ud i rummet, end du er vant til.

Formen på satellithøjttalerne sender lyden ud i en bred vifte, der dækker dit rum på en helt anden måde. Det er specielt godt, hvis du skal have satellithøjttalerne til at stå på dit skrivebord eller andre steder, hvor der ikke er så langt imellem dem. Du vil få fornemmelsen af, at højttalerne står med meget større afstand og dækker meget bredere.

Bose har på dette punkt gjort det rigtig godt, men det ændrer ikke på, at du ikke sidder tilbage med en følelse af surround-sound.

Ægte surround kan give fornemmelsen af en eksplosion lige bag dig, men her kan Boses udvidede stereo bare ikke følge trop. Det kan ikke genskabes uden et rigtigt surround-anlæg.

Dommen over Bose-bangeren

Med Bose Companion 5 har du et anlæg, der leverer en glimrende lyd, og den kraftige subwoofer sikrer, at der er bas for alle pengene.

Det er ideelt til både film og gaming, hvor en voldsom actionscene eller et skydespil virkelig får liv med dette anlæg.

Også når du skruer op, følger den gode lyd med i et niveau, hvor du godt kan begynde at forberede dig på naboklager.

Det eneste Bose 5 Companion mangler er nok de sidste nuancer i mellemtoner og diskanten og en mere rund lyd på de høje toner, hvis det skal bruges til at høre musik på. Så Bose 5 Companion er nok ikke valget for musik-feinsmeckere.

Sætter sig mellem to stole

Udseendet på Bose 5 Companion er fint, men lidt kedeligt. Den medfølgende controller er virkelig lækker at arbejde med, og det er dejligt, at du kan tilslutte en MP3-afspiller direkte i den i stedet for at skulle ligge nede på gulvet og rode med at sætte den til subwooferen.

Ulempen er dog, at controlleren er kablet. I rigtig mange tilfælde vil du savne at have en fjernbetjening til anlægget.

Bose Companion 5 leverer også masser af lyd og power til pengene, og Boses arbejde med at brede lyden ud er rigtig godt.

Det er dog stadig ikke et surround-anlæg og sætter sig derfor lidt mellem to stole.

Du kan få et rigtigt surround-setup med god lyd til samme pris (eller lavere), så grunden til at vælge Boses løsning skulle være, at du ikke har et plads til et rigtigt sorroundanlæg, eller dit rum ikke er skabt til det.

Bose 5 Companion ender derfor på fire ud af seks, da det er et rigtig fornuftigt anlæg til din prisen på over 3.000 kroner, men mangler det sidste for at være et rigtigt hit.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere