Svenskere vil redde dansk projektkaos

Den svenske web 2.0-gigant Projectplace åbner salgskontor i Danmark og er i færd med at lave en dansk version af sit webbaserede projektstyringsværktøj.

I kølvandet på strukturreformen kan der pludselig være langt mellem medarbejderne i det offentlige. Det vil svenske Projektplace nu lave om på.

Det webbaserede projektstyringsværktøj bliver lanceret i Danmark i løbet af efteråret.

Indtil videre har Projectplace 300.000 brugere, der anvender web-platformen til at koordinere og organisere projekter på kryds og tværs af både afdelinger og landegrænser.

Netop det forandrede kommunale landkort i Danmark er en af Projectplaces største grunde til at rette kikkerten mod nabolandet.

»Dels har vi allerede kunder inden for den private sektor i Danmark, som anvender webtjenesten, dels åbner strukturreformen, hvor amterne bliver til regioner, for helt nye samarbejdsformer inden for den offentlige sektor. En sektor som i langt højere grad benytter sig af vores tjenester,« fortæller Olav Eggum, Projectplaces nordiske forretningsudvikler.

Projectplace fremhæver Microsofts Sharepoint-systemer som sin største konkurrent. Modsat den amerikanske løsning er Projectplace udelukkende netbaseret efter devisen: Software as a service. Det udgør systemets største forcer, mener administrerende direktør Pelle Hjortblad.

Han peger på, at Projectplaces løsning sørger for, at projektledere kan have en løsning køreklar inden for et par dage, mens hardwarebaserede løsninger kan tage måneder at opsætte og kræve store beløb at installere og drive. Projectplace kræver modsat et flatrate gebyr per deltager, så længe projektet er i gang.

Platformen indeholder elementer som møde-organisering, dokumentarkiv med versionsstyring, onlinemøder og issue-management, hvilket især bliver brugt i forbindelse med it-projekter.

Det er elementer, som i en vis udstrækning findes hos blandt andet danske Groupcare.biz og Google. Men det er ikke fra den front, at det svenske firma ser den største konkurrence komme fra.

»Groupcare er ikke vores umiddelbare konkurrent. Google kan selvfølgelig gå hen og blive det på længere sigt, men det afhænger i den grad af, at de bliver meget mere nicheorienteret end nu, hvor de satser på den brede befolkning. Vi er meget mere fokuserede på at henvende os til en specifik gruppe med nogle specifikke behov. Og det er en gruppe mennesker, som man ikke bare kan slå op på nettet,« siger Pelle Hjortblad med henvisning til Projectplaces salgsorganisation.

Projectplace blev stiftet i 1998 i Sverige. Sidenhen er tjenesten oversat til engelsk, norsk, tysk, fransk og hollandsk. Tjenesten bruges i dag i over 26 lande. Blandt kunderne er Arla, DSV, DHL og en række offentlige instanser

Tjenesten forventes oversat til dansk i løbet af en måned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere