Svenskere vil redde dansk projektkaos

Den svenske web 2.0-gigant Projectplace åbner salgskontor i Danmark og er i færd med at lave en dansk version af sit webbaserede projektstyringsværktøj.

I kølvandet på strukturreformen kan der pludselig være langt mellem medarbejderne i det offentlige. Det vil svenske Projektplace nu lave om på.

Det webbaserede projektstyringsværktøj bliver lanceret i Danmark i løbet af efteråret.

Indtil videre har Projectplace 300.000 brugere, der anvender web-platformen til at koordinere og organisere projekter på kryds og tværs af både afdelinger og landegrænser.

Netop det forandrede kommunale landkort i Danmark er en af Projectplaces største grunde til at rette kikkerten mod nabolandet.

»Dels har vi allerede kunder inden for den private sektor i Danmark, som anvender webtjenesten, dels åbner strukturreformen, hvor amterne bliver til regioner, for helt nye samarbejdsformer inden for den offentlige sektor. En sektor som i langt højere grad benytter sig af vores tjenester,« fortæller Olav Eggum, Projectplaces nordiske forretningsudvikler.

Projectplace fremhæver Microsofts Sharepoint-systemer som sin største konkurrent. Modsat den amerikanske løsning er Projectplace udelukkende netbaseret efter devisen: Software as a service. Det udgør systemets største forcer, mener administrerende direktør Pelle Hjortblad.

Han peger på, at Projectplaces løsning sørger for, at projektledere kan have en løsning køreklar inden for et par dage, mens hardwarebaserede løsninger kan tage måneder at opsætte og kræve store beløb at installere og drive. Projectplace kræver modsat et flatrate gebyr per deltager, så længe projektet er i gang.

Platformen indeholder elementer som møde-organisering, dokumentarkiv med versionsstyring, onlinemøder og issue-management, hvilket især bliver brugt i forbindelse med it-projekter.

Det er elementer, som i en vis udstrækning findes hos blandt andet danske Groupcare.biz og Google. Men det er ikke fra den front, at det svenske firma ser den største konkurrence komme fra.

»Groupcare er ikke vores umiddelbare konkurrent. Google kan selvfølgelig gå hen og blive det på længere sigt, men det afhænger i den grad af, at de bliver meget mere nicheorienteret end nu, hvor de satser på den brede befolkning. Vi er meget mere fokuserede på at henvende os til en specifik gruppe med nogle specifikke behov. Og det er en gruppe mennesker, som man ikke bare kan slå op på nettet,« siger Pelle Hjortblad med henvisning til Projectplaces salgsorganisation.

Projectplace blev stiftet i 1998 i Sverige. Sidenhen er tjenesten oversat til engelsk, norsk, tysk, fransk og hollandsk. Tjenesten bruges i dag i over 26 lande. Blandt kunderne er Arla, DSV, DHL og en række offentlige instanser

Tjenesten forventes oversat til dansk i løbet af en måned.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Langt flere studerende søger ind på it-uddannelser hos KEA: Næste år skal der skæres hundredvis af it-studiepladser
Hos Københavns Erhvervsakademi (KEA) har man oplevet en markant fremgang i antallet af optag på især it-relaterede uddannelser. Samlet set øger KEA optaget med en procent, men allerede fra næste år skal der trods flere ansøgere skæres drastisk ned på grund af en politisk aftale.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.