Artikel top billede

Lektor giver GTA skylden for danske syv-åriges hærværks-rus

Computerspil eller dårlige kammerater kan være årsagen.

Det vakte opsigt, da en folkeskole i sidste uge bortviste tre børnehaveklassebørn for omfangsrigt hærværk. Det er angiveligt første gang, at der sanktioneres mod så unge børn.

Debatten får yderligere brændstof i forbindelse med udtalelser fra en lektor i pædagogisk psykolog, der aktiverer den tilbagevendende diskussion om computerspils påvirkning på børn.

"Jeg tror, at der kan være to inspirationskilder til hærværk som dette. Den ene kan være voldelige computerspil som GTA (Grand Theft Auto, red.). Den anden kan være ældre elever. Problemet er, at det ikke rigtig er børnenes skyld, fordi deres selvstændige moraludvikling nærmest ikke er begyndt endnu. Hovedårsagen findes i miljøet omkring dem – både i hjemmet og skolen,« siger Hans Henrik Knoop, lektor i pædagogisk psykolog ved Aarhus Universitet, til Berlingske.

Han synes, at det er problematisk, at de unge børn er smidt ud, fordi det ikke i sig selv løser børnenes problemer.

Det var Nordvestskolen i Helsingør, der måtte tage det opsigtsvækkende skridt og smide børnene ud af skolen. De tre børn havde deltaget i gentagende episoder, hvor der i alt blev lavet hærværk på 10 biler med sten og kæppe. Regningen for knuste ruder og ridser i lakken ligger nu hos forældrene. De har været indkaldt til samtaler, men da hærværket efterfølgende gentog sig, så skolen ingen anden udvej.

De tre børn fungerer ifølge Nordvestskolen godt i deres nye rammer på tre forskellige skoler.

Der har gennem tiden været mange diskussioner om computerspils påvirkning på børns adfærd, uden at det endelige svar er fundet. Ikke mindst i den britiske blokering af spillet Manhunt 2.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Dansk e-sportsplatform får plads i det eftertragtede Y Combinator: "Vores første mål er at nå en årlig omsætning på 100 millioner dollar"
Den nystartede danske virksomhed Gamerpay vil gøre det sikkert og nemt at handle med digitale udsmykninger i computerspillet Counter-Strike. Det er der så mange penge og tro på, at startup-virksomheden med fem danskere har fået en plads hos iværksætterskolen Y Combinator. Nu venter global ekspansion.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.