Sony-hack endnu værre: Yderligere 25 millioner ramt

Sony Online Entertainment også ramt.

(Opdateret) Som om Sony ikke var hårdt nok ramt af hackerangreb, så må firmaet nu erkende, at det står meget værre til end først antaget. Hackeren, der stjal data og - måske - kreditkortoplysninger fra op mod 77 millioner brugere på Sonys Playstation Network havde nemlig også snablen nede i Sony Online Entertainment, der blandt andet huser onlinespillet EverQuest. Her er yderligere 25 millioner brugeres data blevet stjålet, fortæller Sony.

Sitet SOE.com er midlertidigt lukket og erstattet med en erklæring fra Sony om hackerangrebet.

”Informationen, som blev opdaget af ingeniører og sikkerhedskonsulenter, der gennemgik SOE-systemet, viser at omtrent 24,6 millioner SOE konti kan være blevet stjålet. Det gælder også en gammel kreditkort-database fra 2007. Dataerne i den gamle kreditkortbase indeholder cirka 12.700 ikke-amerikanske kortnumre og udløbsdatoer (men ikke kreditkort-sikkerhedskoder) samt 10.700 direkte regnings-poster (debitfortegnelser med bankkonto-oplysninger, red) for visse kunder i Østrig, Tyskland, Holland og Spanien,” hedder det i erklæringen fra Sony.

Sony lukkede for SOE-sitet inden for 24 timer efter, at det nye indbrud var blevet opdaget, fortæller selskabet.

Hackeren er kommet i besiddelse af SOE-brugernes navn, adresse, emailadresse, fødselsdato, køn, telefonnummer, login-navn, samt password (hashed). For de 10.700 direkte-kunder i Østrig, Tyskland, Holland og Spanien har vedkommende desuden fået adgang til bankkontonummer, kundenavn, kontonavn, og kunde-adresse.

 

Læs hele erklæringen Sony her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere