Wikipedia afslører fejl i Britannica

Encyclopædia Britannica, for mange betragtet som det ypperste leksikon på planeten, får tæsk for fakta-fejl af Wikipedia.

Det virker som om den kollektive intelligens i nogle tilfælde kan være en fordel. Ihvertfald har Wikipedia fundet fejl i det anerkendte opslagsværk Encyclopædia Britannica.

I mange af tilfældene drejer det sig om, at en given historisk person har flere omstridte fødselsdatoer. Her har Britannica-redaktionen i flere tilfælde valgt den forkerte.

Derudover går Wikipedia-brugerne også i rette med alt fra gastronomi til matematik, hvor de finder både faktuelle fejl, men også vurderinger, de mener ikke burde have været tilladt.

Og Britannica har faktisk rettet nogle af fejlene, i hvert fald i deres online udgave. For eksempel havde Britannica fødselsnavnet på Bill Clinton forkert. Det var nemlig ikke William Jefferson Blythe IV, men derimod den tredje William Jefferson Blythe, som blev præsident i USA.

Det er dog ikke første gang, at Encyclopædia Britannica falder igennem i en direkte undersøgelse. Bladet Nature lavede i 2005 en komparativ undersøgelse af Britannica og Wikipedia. Deres facit var, at forskellen ikke var synderlig stor og at de to konkurrenter var ligeværdige. Det fik Britannica til at true med bål og brand og kræve undersøgelsen trukket tilbage, men Nature holdt fast i resultatet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere