QXL-ejer køber Trendsales.dk

Mediegigant har købt 70 procent af Trendsales.

I dag blev fredagsøl udskiftet med fredagschampagne hos Trendsales.dk.

Den succesrige danske tøjbyttecentral på nettet har fået ny ejerstruktur, og en yderst pengestærk ejer har købt sig til aktiemajoriteten.

Trendsales var indtil i dag ejet ligeligt af henholdsvis Freeway og selskabet Mets, der er ejet af stifterne Bo Eriksen og Martin Falslev Andersen. Stifternes ejerdel er nu skrumpet ind til 30 procent, og Freeway har solgt alle sine aktier. I stedet ejes 70 procent af aktierne nu af koncernen Ricardo Group, der også ejer den danske netauktion QXL.dk. Ricardo Group er 100 procent ejet af den sydafrikanske medievirksomhed Naspers.

Freeway har været medejer og partner i Trendsales siden 2004.

"Freeway er rigtig stærk på det danske marked, og vi har været glade for at være partner med dem i seks år, hvor vi har kunnet bruge deres erfaringer. Men hvor vi tidligere har gået i deres fodspor, så er Trendsales i dag så stor, at vi nærmere går side om side med Freeway," fortæller medstifter Martin Falslev Andersen til ComON.

"Freeways styrke er at få de små til at vokse sig store. Nu har vi nogle ambitioner om at komme til udlandet, og der har vi brug for en ny partner," siger Martin Falslev Andersen og understreger, at han er sørgmodig over at stoppe samarbejdet med Freeway.

Trendsales har haft en stabil stigende indtjening og omsætning de seneste år. Nettoresultatet sidste år var 11,5 million kroner.  
 

Alle er glade

Trendsales har åbnet butikken i Finland, og om kort tid kommer der også en Trendsales.se og en Trendsales.no.

Trendsales nye hovedaktionærer købte QXL for 10 milliarder kroner, men de ønsker ikke at oplyse, hvor meget de har betalt for 70 procent af aktierne i Trendsales. TV2 Finans erfarer, at prisen kan være et trecifret millionbeløb.

"Køber ønsker ikke salgsprisen oplyst, men jeg kan sige så meget, at det er mere end et par millioner kroner," siger medstifter Martin Falslev Andersen.

Købsprisen er heller ikke til at lokke ud af Freeway-boss Morten Wagner. Ifølge ham var buddet fra Ricardo for godt til at sige nej til.

Han er som Falslev Andersen også sørgmodig over at sige farvel til samarbejdet.

"Vi begyndte samarbejdet for seks år siden, hvor der nærmest kun var Bo og Martin, som havde fuldtidsarbejde ved siden af. Nu er der 32 ansatte. Så det er en sær fornemmelse at sige farvel. Men alle er glade. Trendsales har fået nogle nye interessante partnere, og Martin og Bo har jo solgt lidt af deres aktier, så de har også tjent lidt," siger Morten Wagner til ComON.

Der er ingen planer om at lægge QXL og Trendsales sammen. Varemærket Trendsales fortsætter efter opkøbet. Ifølge Martin Falslev Andersen vil der sandsynligvis blive ansat flere folk i forbindelse med den kommende ekspansion.

Brugerne på Trendsales anvender primært hjemmesiden til at sælge brugt børne- og modetøj. Men der sælges også nyt tøj på platformen og byttes billetter, møbler og elektronik blandt brugerne.

(Opdateret klokken 18:45)
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere

Premium
SMV'er mangler stadig basal it-sikkerhed: “Der er simpelthen ikke nok økonomi i det for de store virksomheder”
Mindre sikkerhedsvirksomheder har fået øjnene op for at sælge it-sikkerhedsløsninger til SMV'er. Den etablerede branche er nemlig ikke interesseret i SMV-markedet, lyder vurderingen fra CTO hos EG.
Computerworld
Studieguide: Følg disse råd og få mest smartphone for pengene - disse fire smartphones er de bedste køb lige nu
En ny, velfungerende smartphone behøver ikke at koste alverden. Sådan får du masser af mobil til få penge.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Amazon kan komme til at lide samme skæbne som Uber i Danmark - fagbevægelse ruster sig til kamp
Den danske fagbevægelse står klar til at give Amazon en varm velkomst på det danske marked. Spørgsmålet er derfor om et stærkt samarbejde mellem på den side detailbranchen og internethandlen og på den anden side fagbevægelsen vil kunne skabe et bolværk mod Amazons indtog, eller om Amazon har lært af Uber og Ryanairs fejl?
White paper
Du slipper ikke … digitaliseringen rammer også dig og din virksomhed. Men gå ikke i panik, for de fundamentale færdigheder er (næsten) de samme som altid
Hvordan slipper industrivirksomheder i alle størrelser igennem det minefelt af markedskræfter, stadig mere krævende digitale kunder, konkurrencepres og digitale forventninger? Nøglen er at begynde med det fundamentale. Mennesker, smidige processer, digitalt lederskab og tilfredse kunder. Læs dette whitepaper fra Columbus med bidrag fra eksperter og få indsigt i relevant benchmarking. 24 sider på engelsk.