QXL-ejer køber Trendsales.dk

Mediegigant har købt 70 procent af Trendsales.

I dag blev fredagsøl udskiftet med fredagschampagne hos Trendsales.dk.

Den succesrige danske tøjbyttecentral på nettet har fået ny ejerstruktur, og en yderst pengestærk ejer har købt sig til aktiemajoriteten.

Trendsales var indtil i dag ejet ligeligt af henholdsvis Freeway og selskabet Mets, der er ejet af stifterne Bo Eriksen og Martin Falslev Andersen. Stifternes ejerdel er nu skrumpet ind til 30 procent, og Freeway har solgt alle sine aktier. I stedet ejes 70 procent af aktierne nu af koncernen Ricardo Group, der også ejer den danske netauktion QXL.dk. Ricardo Group er 100 procent ejet af den sydafrikanske medievirksomhed Naspers.

Freeway har været medejer og partner i Trendsales siden 2004.

"Freeway er rigtig stærk på det danske marked, og vi har været glade for at være partner med dem i seks år, hvor vi har kunnet bruge deres erfaringer. Men hvor vi tidligere har gået i deres fodspor, så er Trendsales i dag så stor, at vi nærmere går side om side med Freeway," fortæller medstifter Martin Falslev Andersen til ComON.

"Freeways styrke er at få de små til at vokse sig store. Nu har vi nogle ambitioner om at komme til udlandet, og der har vi brug for en ny partner," siger Martin Falslev Andersen og understreger, at han er sørgmodig over at stoppe samarbejdet med Freeway.

Trendsales har haft en stabil stigende indtjening og omsætning de seneste år. Nettoresultatet sidste år var 11,5 million kroner.  
 

Alle er glade

Trendsales har åbnet butikken i Finland, og om kort tid kommer der også en Trendsales.se og en Trendsales.no.

Trendsales nye hovedaktionærer købte QXL for 10 milliarder kroner, men de ønsker ikke at oplyse, hvor meget de har betalt for 70 procent af aktierne i Trendsales. TV2 Finans erfarer, at prisen kan være et trecifret millionbeløb.

"Køber ønsker ikke salgsprisen oplyst, men jeg kan sige så meget, at det er mere end et par millioner kroner," siger medstifter Martin Falslev Andersen.

Købsprisen er heller ikke til at lokke ud af Freeway-boss Morten Wagner. Ifølge ham var buddet fra Ricardo for godt til at sige nej til.

Han er som Falslev Andersen også sørgmodig over at sige farvel til samarbejdet.

"Vi begyndte samarbejdet for seks år siden, hvor der nærmest kun var Bo og Martin, som havde fuldtidsarbejde ved siden af. Nu er der 32 ansatte. Så det er en sær fornemmelse at sige farvel. Men alle er glade. Trendsales har fået nogle nye interessante partnere, og Martin og Bo har jo solgt lidt af deres aktier, så de har også tjent lidt," siger Morten Wagner til ComON.

Der er ingen planer om at lægge QXL og Trendsales sammen. Varemærket Trendsales fortsætter efter opkøbet. Ifølge Martin Falslev Andersen vil der sandsynligvis blive ansat flere folk i forbindelse med den kommende ekspansion.

Brugerne på Trendsales anvender primært hjemmesiden til at sælge brugt børne- og modetøj. Men der sælges også nyt tøj på platformen og byttes billetter, møbler og elektronik blandt brugerne.

(Opdateret klokken 18:45)
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få styr på de 8 store megatrends - og de udfordringer der følger med
Brancher og forretningsmodeller ændrer sig konstant – og truslerne, skurkene og udfordringerne følger med. For mens hver megatrend rummer muligheder for større markeder og nye produkter, så rummer de også større risici for at blive ramt på pengepungen i takt med at finansielle tjenesteydelser som banker, forsikringsselskaber og pensionskasser står over for nye trusler. I dette whitepaper kan du derfor læse om, hvilke trends der dominerer den finansielle sektor pt. – og hvilket trusler der følger med trends som fintech, blockchain, IoT, machine learning og open banking.