QXL-ejer køber Trendsales.dk

Mediegigant har købt 70 procent af Trendsales.

I dag blev fredagsøl udskiftet med fredagschampagne hos Trendsales.dk.

Den succesrige danske tøjbyttecentral på nettet har fået ny ejerstruktur, og en yderst pengestærk ejer har købt sig til aktiemajoriteten.

Trendsales var indtil i dag ejet ligeligt af henholdsvis Freeway og selskabet Mets, der er ejet af stifterne Bo Eriksen og Martin Falslev Andersen. Stifternes ejerdel er nu skrumpet ind til 30 procent, og Freeway har solgt alle sine aktier. I stedet ejes 70 procent af aktierne nu af koncernen Ricardo Group, der også ejer den danske netauktion QXL.dk. Ricardo Group er 100 procent ejet af den sydafrikanske medievirksomhed Naspers.

Freeway har været medejer og partner i Trendsales siden 2004.

"Freeway er rigtig stærk på det danske marked, og vi har været glade for at være partner med dem i seks år, hvor vi har kunnet bruge deres erfaringer. Men hvor vi tidligere har gået i deres fodspor, så er Trendsales i dag så stor, at vi nærmere går side om side med Freeway," fortæller medstifter Martin Falslev Andersen til ComON.

"Freeways styrke er at få de små til at vokse sig store. Nu har vi nogle ambitioner om at komme til udlandet, og der har vi brug for en ny partner," siger Martin Falslev Andersen og understreger, at han er sørgmodig over at stoppe samarbejdet med Freeway.

Trendsales har haft en stabil stigende indtjening og omsætning de seneste år. Nettoresultatet sidste år var 11,5 million kroner.  
 

Alle er glade

Trendsales har åbnet butikken i Finland, og om kort tid kommer der også en Trendsales.se og en Trendsales.no.

Trendsales nye hovedaktionærer købte QXL for 10 milliarder kroner, men de ønsker ikke at oplyse, hvor meget de har betalt for 70 procent af aktierne i Trendsales. TV2 Finans erfarer, at prisen kan være et trecifret millionbeløb.

"Køber ønsker ikke salgsprisen oplyst, men jeg kan sige så meget, at det er mere end et par millioner kroner," siger medstifter Martin Falslev Andersen.

Købsprisen er heller ikke til at lokke ud af Freeway-boss Morten Wagner. Ifølge ham var buddet fra Ricardo for godt til at sige nej til.

Han er som Falslev Andersen også sørgmodig over at sige farvel til samarbejdet.

"Vi begyndte samarbejdet for seks år siden, hvor der nærmest kun var Bo og Martin, som havde fuldtidsarbejde ved siden af. Nu er der 32 ansatte. Så det er en sær fornemmelse at sige farvel. Men alle er glade. Trendsales har fået nogle nye interessante partnere, og Martin og Bo har jo solgt lidt af deres aktier, så de har også tjent lidt," siger Morten Wagner til ComON.

Der er ingen planer om at lægge QXL og Trendsales sammen. Varemærket Trendsales fortsætter efter opkøbet. Ifølge Martin Falslev Andersen vil der sandsynligvis blive ansat flere folk i forbindelse med den kommende ekspansion.

Brugerne på Trendsales anvender primært hjemmesiden til at sælge brugt børne- og modetøj. Men der sælges også nyt tøj på platformen og byttes billetter, møbler og elektronik blandt brugerne.

(Opdateret klokken 18:45)
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2018

Det har aldrig været bedre end nu at være it-professionel. Den teknologiske udvikling brager af sted og kravene til dig er skyhøje. Forventningerne fra forretningen er i top – for også konkurrenter og it-kriminelle nyder godt af de samme teknologiske fordele. Derfor skal du mestre den afgørende digitale transformation, som er omdrejningspunktet for Computerworld Summit 2018.

11. april 2018 | Læs mere


Software asset management - få styr på dine applikationer og undgå dyre overraskelser

På seminaret får du kendskab til best practice inden for Software Asset Management, som giver dig den bedste mulighed for at styre, indkøbe, vedligeholde og afvikle software i din organisation eller virksomhed.

17. april 2018 | Læs mere


Kaspersky Open Day

På Kaspersky Open Day får du praktisk viden om, hvordan du som Kaspersky-partner sikrer dine kunders Office 365-mail, beskytter dem mod ransomware – og optimerer indtjening og vækst ved at betjene flere og større kunder på én gang.

20. april 2018 | Læs mere

Premium
Amazon vil snart tromle ind over Danmarks grænser - men der findes muligvis en modgift mod Amazon-effekten
ComputerViews: Der vil omgående ske tre ting, hvis Amazon åbner for sin store 'everything store' i Danmark, og det er noget, som alle e-handlende må forholde sig til. Til gengæld tyder meget på, at Amazon trods sin mægtige styrke har en akilleshæl, som danske e-handlende kan udnytte.
Computerworld
Nørgaard: Facebook er godt og grundigt på spanden på grund af nogle onde menneskers onde biks
Klumme: En række onde mennesker som Steve Bannon har via deres onde, onde biks Cambridge Analytics (CA) trukket data ud på individ-niveau fra Facebook på alle amerikanere, anvendt en yderst snedig metode, kaldet Big Five, til at finde ud af deres sindsstemning, og derpå målrettet de russiske trolde fra IRA i Sankt Petersborg mod folk med henblik på at fremme Bernie og Trumpie, men ikke Hillary.
CIO
Datatilsynet beroliger 65 dage før GDPR: "Det er ikke fordi, vi nu vil ud og give bøder til højre og venstre"
Datatilsynet forventer ikke at skulle uddele bøder til højre og venstre. I stedet vil tilsynet satse på at indgå i en dialog med virksomhederne.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
Sådan indfrier du virksomhedens digitale potentiale - og her giver det mest værdi at starte
Digitalisering er det altafgørende omdrejningspunkt for mange virksomheder. Men hvor tager man fat, så det giver mest værdi? EG har identificeret fem helt centrale områder, hvor der typisk er et perfekt match mellem virksomhedens behov og de teknologiske muligheder. Læs dette whitepaper og få indblik i, hvordan vidt forskellige virksomheder har grebet det an. 14 sider på dansk.