Artikel top billede

Facebook sætter en prop i dansk teenagers Facebook-spam

Men det er en kamp mod vejrmøller.

Facebook har nu taget konsekvensen af anmeldelser fra det danske sikkerhedsfirma CSIS og lukket en snes Facebook-sider, som overtrådte sidens regler.

Siderne blev brugt af en dansk teenager til at sende folk videre til reklamesider i affiliate netværk, som omtalt i ComON-artiklen "15-årig dansk tidsrøver tjener boksen på Facebook".

Det er muligt, at anmelde sider på Facebook, hvis man finder dem stødende, eller hvis man mener, at de overtræder Facebooks betingelser. Men anmeld-funktionen er stortset nytteløs, mener CSIS, der i stedet har taget kontakt til Facebook direkte.

"Vi har en løbende kontakt til sikringsteamet bag Facebook, hvor der sidder nogle kompetente folk. Det er både i forhold til de her simple spam-sider men også de mere alvorlige, hvor der spredes orme eller andet malware," siger Peter Kruse fra CSIS, der tidligere har fået Facebook-teknikerne til at slette sider.

 

Facebook taler ikke dansk

Han mener, at vi kommer til at se mange lignende sager i de næste år, fordi Facebook som udgangspunkt gør det nemt at sprede uønskede budskaber, og der mangler et spamfilter i stil med dem i vores mailprogrammer. Det betyder, at et firma som CSIS i princippet skal gøre Facebook opmærksom på, at der foregår noget tvivlsomt på siden, hver gang det forekommer.

En anden udfordring er, at Danmark og resten af Norden er et meget lille sprogområd:

"Facebook skal nærmest have siderne gennem en Google Translate for at få en idé om, hvad der bliver delt og lovet til brugerne. Så det er enormt bøvlet for dem," siger Peter Kruse, der også har en personlig grund til at melde spamlignede-tiltag til Facebook.

"Jeg er irriteret over, at se mine venner blive udsat for spam, som de deler, og jeg skal bruge tid på at slette. Det er larmende og irriterende for oplevelsen på Facebook. Det som Blerim laver, er jo næppe ulovligt, men han udnytter, at der er nogle naive personer, som ikke ved, hvad de siger ja til," siger han med henvisning til den 15-årige Blerim Cazimi, der er ophavsmand til den omtalte kampagne.

Både på ComON og iværksætterforummet Amino har der været forskellige holdninger til at bruge Facebook som spammaskine. Nogle brugere på Amino, der selv har fået sider lukket, opfordrer teenageren til at fortsætte men at holde lav profil og tjene de penge, han kan, før Facebook får øje på ham.

Andre mener derimod, at han i stedet skulle bruge sine tydelige evner for javascript og Facebooks egen FBML til noget mere fornuftigt. For eksempel et studiejob hos et medie- eller reklamebureau.

Nogle af de lukkede sider er for eksempel:

  • Se en abe synge Happy Birthday
  • Se Justin Bieber Ryge Hush
  • Se hvem der besøger din profil
  • Hader bare folk der spiller smart bag en skærm
  • 98% synes at dette er danmarks flotteste dame
  • Du kan se at dette 1000 gange og stadig grine
  • Se Messi score 2 mål på 1 skudBrancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.