Artikel top billede

Dansk Android-telefon får superlyd

Tech Guld: Lumigons kombinerede designtelefon og multifjernbetjening skal drives af B&O Icepower.

Når det danske smartphonefirma Lumigon den 20. oktober i år lancerer sin nye telefon, vil man både skulle bruge øjnene og ørene til at vurdere herlighederne.

I tillæg til et stilrent dansk design får Lumigons Android-baserede smartphone nemlig lyd i den absolutte topklasse. Forleden meldte Lumigon ud, at selskabets mobil får Bang & Olufsens kendte forstærkerteknologi ICEpower som drivende kraft.

Kun meget få andre telefoner, blandt andre fra Samsung, har tidligere brugt ICEpower til at styre lyden. Ifølge ComONs søstermagasin Mobil.nu gav det i hvert tilfælde sublim lyd i de pågældende apparater.

Lumigons telefonen kommer også til at skille sig ud på flere andre fronter. Først og fremmest er telefonen konceptuelt anderledes: Den er fra starten tænkt som en kombination mellem en multifjernbetjening og en smart touch-telefon.

Da Lumigon præsenterede firmaets koncept tidligere på året, fortalte selskabets stifter og direktør Lars Gravesen, at overvejelserne om strømforbrug og batterikraft havde været en udfordring, fordi telefonen skal tackle begge opgaver.

»Det er jo dødirriterende at have 1.700 fjernbetjeninger liggende derhjemme. Og det har egentlig altid undret mig, hvorfor man ikke bare indbygger en fjernbetjening i en telefon, så det gjorde vi,« sagde Lars Gravesen til Ingeniøren i februar.

Lumigon har så vidt vides som den eneste smartphone indbygget infrarød sender.

Siden har Lumigon fået pænt med publicity på verdens gadgets-sites, hvor telefonens udseende og dens specifikationer mange steder er blevet rost.

Men er konceptet med en kombineret fjernbetjening og smartphone unikt nok til at gøre Lumigon en succes?

Historien er rig på eksempler på danske selskaber, der uden held forsøgte sig med forbrugerrhardware til massemarkedet.

Både forretningskonceptet og de medvirkende personer i Lumigon virker dog betydeligt mere lovende end tidligere forsøg.

En af de få danskere, der kan siges at have haft succes med forbrugereletronik, er den tidligere Kiss-ejer, Peter Wilmar Christensen. Han nåede at få Kiss DVD-afspillerne på verdenskortet ved at gøre apparaterne til de teknologisk mest avancerede for lidt over fem år siden. Wilmar Christensen og medejeren og brormand Martin Manniche solgte i 2005 Kiss til Cisco for 380 milloner kroner. I dag sidder Peter Wilmar Christensen i Lumigons bestyrelse som formand, og han optræder som vigtig investor i selskabet..

Mener du, at Lumigon er blandt de mest lovende af danske startups i it- og telebranchen, bedes du tilkendegive dette overfor redaktionen. Vi modtager mails (send dem til  techguld@mediaprovider.dk) og læser kommentarerne i kommentarfeltet under hver artikel. Den endelige vurdering af, hvilke ti startups af de godt tyve nominerede, der skal gå videre i konkurrencen, træffes på baggrund af læsernes - begrundede - input af Tech Guld redaktionen.

Når feltet om en lille måneds tid måned er reduceret til ti firmaer, vil et dommerpanel vurdere, hvem der er de tre mest lovende. Dommerpanelet består af fremtrædende VIPs fra it- og telebranchen, og medlemmerne er enten selv erfarne og succesfulde iværksættere eller topdirektører i branchen.

Finalen, hvor Danmarks mest lovende startup skal findes, løber af stabelen i december.

Læs mere om forløbet i ComON Tech Guld konkurrencen her.
 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.