Danskerne vil købe billig elektronik online

En undersøgelse af online-salgsvirksomheden TradeDoubler konkluderer, at danskerne jagter tilbud på elektronik på nettet.

Danskernes tilbudsjagt har spredt sig til elektronik på nettet, fordi der er er penge at spare. Det er konklusionen i en undersøgelse fra TradeDoubler.

3.224 personer har deltaget ved at besvare spørgsmål om deres købevaner. Mest søgt er rejser på nettet, som har en tilslutning på 50,1 procent, mens underholdning som bøger, musik, film og spil følger efter med 42,1 procent. Derefter kommer elektronisk på 38 procent.

På den baggrund vurderer Anders Fritz Carlsen, nordisk direktør i TradeDoubler, at de traditionelle elektronikbutikker risikerer at tabe kampen om kunderne, hvis de ikke er synlige på nettet.

»Danskerne er i høj grad også tilbudsryttere på nettet, især når der handles elektronik. 70,9 procent køber elektronik på grund af, at det er billigere, mens 62,6 procent køber, da det er nemt at sammenligne pris og finde tilbud. Disse tal er væsentlig højere end for andre produktgrupper,« siger Anders Fritz Carlsen fra TradeDoubler i en pressemeddelelse.

Af andre årsager til at købe elektronik på nettet, nævner 50,6 procent, at der kan handles døgnet rundt, mens 45,9 procent lægger vægt på, at det sparer tid.

Computere, telefoner og kameraer er elektroniske topscorere i undersøgelsen, mens musikanlæg, mp3-afspillere, video, dvd og hårde hvidevarer også er godt med.

Undersøgelsen er foretaget udelukkende online blandt besøgende på krak.dk, der blev spurgt, om de ville svare på nogle spørgsmål. Ifølge InterResearch A/S, der har foretaget undersøgelsen, skulle den dog være repræsentativ dels på baggrund af antallet af deltagere og dels fordi, der er taget højde for køn, alder og geografi blandt de svarende.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere