Funktion i ny Google toolbar skaber røre

En ny funktion i beta-udgaven af version tre af Google værktøjslinje til Internet Explorer møder nu modstand hos webudgivere og analytikere.

I beta-udgaven af Google Toolbar 3 introducerer Google en ny funktion kaldet »AutoLink«. Den indsætter links på websider, når den støder på for eksempel en adresse, et track-and-trace nummer på en pakke eller et ISBN-nummer på en bog.

Når AutoLink for eksempel støder på et ISBN-nummer på en bog, er det muligt at få vist et link til, hvis bogen kan anskaffes, dog søger AutoLink indtil videre kun hos Amazon. Står der en persons eller et firmas adresse på en internetside, er det muligt at få vist den pågældende adresse via Googles nylancerede kortfunktion, »Google Maps«.

Men AutoLink møder nu modstand hos webudgivere og analytikere, der mener, at Google forsøger at sende brugerne hen til sider, som Google helt selv kan bestemme. Blandt andet kritiseres det, at Google kun henviser til Amazon, når det gælder bøger.

Kritikerne mener desuden, at der er klare paralleller imellem Googles AutoLink-feature og så »Smart Tags«, som Microsoft forsøgte at lancere som en fast integreret del af Windows. Smart Tags blev mødt af et ramaskrig, da Microsoft blev beskyldt for bevidst at sende brugerne hen til Microsoft-relaterede sider.

Men hos Google understreger man, at AutoLink ikke er så nært beslægtet med Smart Tags, som kritikerne siger.

»Jeg kan se, hvor folk ser ligheden, men der er nogle få vigtige forskelle. En af bekymringerne ved Smarts Tags gik på, at den side som brugeren så var en ændret udgave af den oprindelige side. Med AutoLink er brugeren nødt til at klikke på en knap, for at få linkene til at komme frem,« siger Marissa Mayer, direktør for forbruger-webprodukter hos Google.

Men for Michael Gartenberg, vicedirektør og chef for research hos JupiterResearch drejer det sig mere om, at Google går ind på en teknologi, der førhen har gjort webudgiverne sure. Han undrer sig over, at Googles AutoLink ikke er blevet kritiseret i samme grad, som Microsofts Smart Tags blev det.

Indtil videre er det kun folk bosat i USA, der kan få glæde af AutoLink-funktionen.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere


Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Tør du vente på et databrud? Kom i gang med at sikre dig nu!
Agilitet er nødvendigt, når der skal godkendes brugere og det er der en simpel grund til. Adgangsscenarierne er for forskellige til at stole på en enkelt måde at autentificere på. Din autentificeringsproces er nødt til at udvikle sig med flere adgangsscenarier. Det og meget mere kigger vi på i dette whitepaper, så du er i stand til at vælge den mest agile løsning for dig og din virksomhed.