Funktion i ny Google toolbar skaber røre

En ny funktion i beta-udgaven af version tre af Google værktøjslinje til Internet Explorer møder nu modstand hos webudgivere og analytikere.

I beta-udgaven af Google Toolbar 3 introducerer Google en ny funktion kaldet »AutoLink«. Den indsætter links på websider, når den støder på for eksempel en adresse, et track-and-trace nummer på en pakke eller et ISBN-nummer på en bog.

Når AutoLink for eksempel støder på et ISBN-nummer på en bog, er det muligt at få vist et link til, hvis bogen kan anskaffes, dog søger AutoLink indtil videre kun hos Amazon. Står der en persons eller et firmas adresse på en internetside, er det muligt at få vist den pågældende adresse via Googles nylancerede kortfunktion, »Google Maps«.

Men AutoLink møder nu modstand hos webudgivere og analytikere, der mener, at Google forsøger at sende brugerne hen til sider, som Google helt selv kan bestemme. Blandt andet kritiseres det, at Google kun henviser til Amazon, når det gælder bøger.

Kritikerne mener desuden, at der er klare paralleller imellem Googles AutoLink-feature og så »Smart Tags«, som Microsoft forsøgte at lancere som en fast integreret del af Windows. Smart Tags blev mødt af et ramaskrig, da Microsoft blev beskyldt for bevidst at sende brugerne hen til Microsoft-relaterede sider.

Men hos Google understreger man, at AutoLink ikke er så nært beslægtet med Smart Tags, som kritikerne siger.

»Jeg kan se, hvor folk ser ligheden, men der er nogle få vigtige forskelle. En af bekymringerne ved Smarts Tags gik på, at den side som brugeren så var en ændret udgave af den oprindelige side. Med AutoLink er brugeren nødt til at klikke på en knap, for at få linkene til at komme frem,« siger Marissa Mayer, direktør for forbruger-webprodukter hos Google.

Men for Michael Gartenberg, vicedirektør og chef for research hos JupiterResearch drejer det sig mere om, at Google går ind på en teknologi, der førhen har gjort webudgiverne sure. Han undrer sig over, at Googles AutoLink ikke er blevet kritiseret i samme grad, som Microsofts Smart Tags blev det.

Indtil videre er det kun folk bosat i USA, der kan få glæde af AutoLink-funktionen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere