Mange mails bliver misforstået

Næsten halvdelen af emails, der gør brug af humor, ironi eller sarkasme, bliver misforstået. Det viser en ny undersøgelse.

Ifølge en ny undersøgelse bliver næsten halvdelen af mails med humor, ironi eller sarkasme misforstået af modtageren. Det skriver den norske nyhedstjeneste digi.no.

Undersøgelsen, der er foretaget af University of Chicago Graduate School of Business, viser, at modtagere i 44 procent af tilfældene ikke formår at skelne mellem sarkasme og et alvorligt ment budskab - til trods for at afsender og modtager kender hinanden.

I de fleste tilfælde var modtagerne selv overbeviste om, at de havde tolket budskabet rigtigt. Og i tre ud af fire tilfælde mente afsenderen, at budskabet var krystalklart.

Kommunikationsforsker Sven Windahl fra Lunds Universitet anbefaler, at man aldrig forsøger at udtrykke stærke følelser i emails, og at man til vigtige beskeder bruger telefonen, der ikke efterlader de samme muligheder for at fejltolke budskabet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere