Artikel top billede

Du har betalt for meget for din Roomba

Importør af robotstøvsugere har holdt prisen kunstig høj i Danmark.

Importøren af de populære robotstøvsugere fra firmaet iRobot har forhindret parallelimport og holdt prisen på robotterne kunstigt høje.

Det siger Konkurrencerådet, som har sendt en venlig henstilling til importøren Witt Hvidevarer A/S. Når klagefristen udløber, vil sagen blive overgivet til bagmandspolitiet (Statsadvokaturen for særlig økonomisk kriminalitet). Her kan importøren se frem til en klækkelig bøde.

Konkurrencerådet slår fast, at Witt Hvidevarer har forsøgt at forhindre parallelimport af iRobot-støvsugere som Roomba 580 og Scooba. Firmaet har også ulovligt bedt danske forhandlere om at holde en fælles pris på maskinerne. Konsekvensen er, at danske forbrugere med stor sandsynlighed har betalt for meget for robotstøvsugerne, der er blandt de mest udbredte på markedet.
Konkurrencestyrelsen har haft øjnene rettet mod Witt Hvidevarer siden 2009. Det er blandt andet interne mails, der fælder firmaet. For eksempel denne:

”Vi har store problemer i Danmark med (firma x) – vil du godt tage fat på (firma x), så det bliver stoppet. Vi kan ikke leve med at markedet bliver ødelagt, og hvis det er dem, der sender til Danmark, så skal de justere ind, så de ikke er så markant billigere”

Konkurrencerådet har påbudt Witt at stoppe med den ulovlige fremgangsmåde og aktivt informere sine medarbejdere og forhandlere om, at de frit kan sætte prisen på produkterne. Men firmaet undgår ikke, at sagen overgives til SØK.

"Sagen viser, at Witts styring af priserne i forhandlerleddet, er med til at holde priserne oppe til skade for forbrugerne. Bindende videresalgspriser sætter konkurrencen mellem forhandlerne ud af kraft og er en alvorlig overtrædelse af konkurrenceloven," udtaler direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing, der forventer lavere priser som resultat af afgørelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere