Voldelige røvere stjal it-udstyr for 11 mio. kr.

Under et voldsomt røveri natten til onsdag, blev der stjålet udstyr for knap 11 millioner kroner hos en computerforhandler i Roskilde. Kriminalpolitiet mener, at røveriet var nøje planlagt.

»Ejeren af Roxy World Trading ventede onsdag på en levering af CPU-er. Sendingen ankom cirka klokken et om natten, men få minutter efter varene var blevet afleveret, blev indehaveren overfaldet og frarøvet de 14 kasser med CPU-er,« forklarer fungerende kriminalassistent Charlotte Skovby fra Roskilde Politi til CRN.

Det er politiets klare overbevisning, at de to gerningsmænd, har ventet på leverancen, for så at slå til lige efter varerne var leveret.

Først trængte en maskeret og bevæbnet mand ind i butikken og lagde ejeren i håndjern, derefter kom endnu en maskeret røver ind i butikken. Han sprayede først et overvågningskamera til med en sprayflaske og efterfølgende sparkede den samme røver indehaveren i hovedet. Ejeren af Roxy World Trading kom dog ikke alvorligt til skade ved det brutale overfald.

Kriminalpolitiet ved endnu ikke hvor mange CPU-er, der var i de 14 kasser, men indehaveren af Roxy World Trading har opgjort værdien til 1,8 millioner dollars, hvilket svarer til knap 11 millioner danske kroner.

De to røvere flygtet fra stedet i en hvid Ford transit, men ifølge Charlotte Skovby har kriminalpolitiet endnu ikke noget konkret spor af gerningsmændenes videre færden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere