Dorte Toft nomineret til Cavling for ny type journalistik

Dorte Tofts læserindragelse i IT-factory sagen kan vinde den fornemmeste journalistiske pris.

Dorte Toft er blevet nomineret til den fornemmeste journalistiske pris for sine blogindlæg, der endte i IT Factory og Stein Baggers undergang. Priskomiteen fremhæver især Dorte Tofts inddragelse af læserne i sin journalistik som bemærkelsesværdig.

 
Efter Dorte Toft havde skrevet de første velresearchede og spekulative blogindlæg om IT Factory, fik hun kontakt med en anonym kilde, der for alvor gav Dorte Toft indblik i tingenes sande tilstand hos IT Factory.
 
"Det var bloggens læsere og dem, der sandsynligvis mailede mig på baggrund af bloggen, der gjorde det muligt for mig at komme så langt, og så selvfølgelig, at jeg i forvejen er kendt som en nogenlunde solid it-journalist," siger Dorte Toft til ComON.
 
Det er ingen hemmelighed, at Dorte Tofts arbejde i journalistkredse ofte bliver kritiseret. De meget velresearchede spekulationer hun fremsætter på sin blog, ville aldrig kunne være skrevet i artikelform. Der mangler ganske enkelt dokumentation for påstandene, selv om de viste sig at være sande. Men Dorte Toft mener dels, at hendes bog dokumenterer, hvor meget research og dokumentation der lå bag hendes blog, og dels at bloggen er et vigtigt journalistisk værktøj på sine egne præmisser.
 
"Efter afsløringerne havde danske medieledere travlt med at mane til blogro. Det tror jeg desværre har hæmmet udviklingen af den journalistiske blog i Danmark. Mange af de oplysninger jeg får, får jeg fra dygtige udenlandske fagjournalister, der har valgt at udtrykke sig i bloggens verden. Den store forskel på en blog og traditionel journalistik er, at på bloggen må man være usikker og udtrykke tvivl. Man må sige, 'jeg tror det hænger sådan her sammen, men kan i ikke lige hjælpe mig, så jeg bliver klogere'. I traditionel journalistik skal man være skråsikker, og man skal finde en analytiker, der måske har to års erfaring i et område, man selv har 20 års erfaring i, der kan sige noget skråsikkert for at legitimere ens journalistik," siger Dorte Toft.
 
Dorte Toft fik i efteråret Foreningen for Undersøgende journalistiks ærespris.
 
Den blogjournalistik, som Dorte Toft anvender, er stort set ukendt i Danmark. Men især amerikanske it-medier bruger den gennemarbejdede og velresearchede blogjournalistik til at perspektivere det faktuelle indhold med meninger og spekulationer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere