Google bruger flere penge på politikere

Google er blandt de it-firmaer der bruger mest på politikere.

Google er godt på vej til at overhale Microsoft som det it-firma der bruger flest penge på at påvirke amerikanske politikere. På bare få år er Googles lobby-budget gået fra marginalt til omfattende. I fjerde kvartal sidste år brugte Google faktisk flere penge på, at overbevise politikerne end noget andet it-firma fra Silicon Valley, skriver avisen The Times.

Google brugte over fire millioner dollars sidste år, hvilket gør Google til et af de fem største lobbyisme firmaer fra it-industrien.

Det er Centre for Responsive Politics der har analyseret tallene. De mener, at forklaringen er, jo mere dominerende Google bliver, desto flere politiske sager støder firmaet ind i.

"Google er gået fra at være en lille spiller på den politiske bane til at blive en af de største politiske magtfaktorer blandt teknologifirmaer. Der er mere på spil for Goolge nu. De er involveret i mange forskellige forretninger, og som alle andre virksomheder, vil Google sikre sine interesser," siger Dave Levinthal fra Centre for Responsive Politics.

Google har på det seneste været involveret i sager om samhandel, skat, konkurrenceforvridning, energi, annoncering og telespørgsmål.

I manges øjne har Google også sværere og sværere ved at efterleve mantraet Don't be evil. For kritikerne har Google forlængst besudlet ungdommens idealer, og er i dag det firma der i højest grad komprimiterer retten til privatliv. Googles strategiske opkøb og fussionsplaner med konkurrende firmaer som Yahoo har også flere gange været under lup af myndighederne.

Google har ikke kun lobbyister i Washington, men også i en række europæiske lande og i EU. En talsmand for Google siger, at pengene bliver brugt på at sikre et "frit og åbent internet."

"Regeringer og myndigheder har meget stor indflydelse på muligheden for at få information online," uddyber talsmanden.

Netop nu bliver Googles planer om, at digitalisere alle bøger i amerikanske biblioteker undersøgt. Myndighederne har allerede en gang vendt tommelfingeren ned for planerne. Google er også dybt involveret i censurproblematikken i Kina.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere