Banker skærper krig mod Digital Signatur

Net-ID bliver nu udstyret med muligheden for at kunne skrive under på juridisk bindede dokumenter. Danske Banks topboss Peter Straarup mener at bankernes løsning overgår den digitale signatur.

Krigen mellem den digitale signatur og bankerne Net-ID bliver skærpet yderligere. Fra starten af det nye år kan Net-ID i lighed med TDC's digitale signatur bruges til at skrive under på dokumenter, skriver Jyllands-Posten.

Dermed får de 2,1 millioner potentielle brugere af Net-ID - bankkunderne - større incitament til at aktivere og bruge deres Net-ID, mens den digitale signatur rammes på et af sine fortrin.

»Vi mener, at vores løsning på digital signatur matcher - ja, vel ligefrem overgår, når vi taler om udbredelse - den anden løsning, der er på markedet. Må jeg i den forbindelse minde om, at de bedste løsninger opnås, når der er flere udbydere. Vi beder om, at den mentale omlægning til markedsløsninger, som regeringen ønsker hos borgerne, også markedsføres lidt på embedsmandsniveau,« sagde Danske Banks administrerende direktør og formand for Finansrådet, Peter Straarup på Finansrådets årsmøde.

Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) er langt fra begejstret over optrapningen af krigen.

»Jeg ser gerne, at finanssektoren og det offentlige samarbejder om brugen og videreudviklingen af den fælles digitale signatur, baseret på en åben standard. Så den digitale signatur fremover kan bruges både i banken, i andre private virksomheder og til offentlig selvbetjening,« mener Bendt Bendtsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere