Her er Danmarks 20 mest lovende it-firmaer

Så kører konkurrence-toget: Her er de nominerede startups i ComON Tech Guld 2010.

(Opdateret 16/9) Måneders intensiv jagt på firmaer, der har potentiale til at blive det næste store danske iværksættereventyr, er slut.

ComON har samlet en liste på godt tyve selskaber, der deltager i konkurrencen ComON Tech Guld 2010, hvor et dommerpanel kårer Danmarks mest lovende startups i it- og tele-branchen.

Selskaberne, som vi har fundet ved læsernes og gode venners hjælp, finder du nederst på denne side.

I de kommende dage vil vi hver dag bringe en nærmere præsentation af de nominerede.

Sammen med præsentationen beder vi læserne om hjælp. De mindst lovende af de tyve skal nemlig sorteres fra.

Vi kører ikke en afstemning som sådan, men inviterer ComONs læsere til at påvirke konkurrencen gennem kommentarsystemet. Læsernes positive og negative vurderinger af de enkelte selskaber vil derpå danne grundlag for Tech Guld-redaktionens endelige afgørelse, om selskabet skal fortsætte i konkurrencen eller ej.

Først når de ti mest lovende selskaber på denne måde er fundet, skal konkurrencens dommerpanel på arbejde.

Dommerpanelet, der består af nogle af de mest succesfulde danske it- og tele-iværksættere gennem tiderne samt af vigtige topfolk fra branchen, skal reducere de ti tilbageværende deltagere til tre.

Det sker ved, at dommerne får tilsendt præsentationer af de ti firmaer, og herefter stemmer efter et nærmere fastlagt pointsystem på de firmaer, de finder mest lovende.

De tre, der går videre til finalen, skal gennem endnu en læservurdering, og derpå endnu en dommerafstemning, der kan kåre den endelig vinder ved årets slutning.

Enkelte lovende selskaber glimrer ved deres fravær på listen over de nominerede startups til ComON Tech Guld 2010. Nogle har bedt sig fritaget, fordi de produktudviklingsmæssigt ikke er klar endnu. Andre var klar, men havde ikke tilstrækkeligt nyskabende forretningskoncept til at komme med i konkurrencen. Atter andre var nyskabende nok, men blev udeladt, fordi de ikke havde tilstrækkeligt internationalt potentiale.

Flere af firmaerne på listen har mere end to år på bagen – til trods for at konkurrencereglerne siger maks to år. Tech Guld redaktionen har i de enkelte tilfælde vurderet, at virksomhedens egentlige aktivitet er af så ny dato, at der med rimelighed kunne ydes dispensation for to-årsreglen.

Den endelige vinder af ComON Tech Guld 2010 bliver højt profileret. Præmien er markedsføring i ComON og vores søstermedier for 250.000 kroner. Den vindende virksomhed får desuden mulighed for at få flere af dommerpanelets succesfulde entreprenører, der selv har banket et firma op fra ingenting til millionforretning, med som bestyrelsesmedlemmer.

Dommerne er blandt den øverste elite af VIPs i it- og tele-branchen, og de er enten selv erfarne og succesfulde iværksættere eller topdirektører i branchen. En stor del af dommerne har på forhånd sagt ja til at indtræde som bestyrelsesmedlem i den vindende virksomhed i ComON Tech Guld konkurrencen og dermed bidrage med deres ekspertise og erfaring.

Om dommerpanelet
Dommerpanelet i ComON Tech Guld 2010 udgøres af:

Teleiværksætter Frank Rasmussen, der har virksomheder som Telmore og Bibob bag sig samt en pris som årets udfordrer, er direktør for MVNO Systems.

Henrik Poulsen, Jesper Brøckner, og Keld Jersild Olsen er topdirektører for henholdsvis TDC og Telia og HP.
Preben Mejer er måske Danmarks mest kendte it-ikon og er direktør for tænketanken Innovation Lab.
Preben Damgaard er en af Skandinaviens mest succesfulde it-entreprenører med især software som baggrund, mens Peter Warnøe er en af de mest garvede iværksættere med rødder i pc-branchen.

Michael Gaardboe er anden af de store software-stiftere og manden bag Columbus IT, mens internet-entreprenøren Thomas Madsen-Mygdal har stiftet og ledet en række it-relaterede virksomheder og arrangementer som Reboot og Socialsquare og i dag er leder af 23.
Internettet og dets forretningsmuligheder er også ekspertise-området for Christian Peytz, der er formand for Foreningen af Danske Interaktive Medier.

Nikolaj Nyholm er som både ung og erfaren entrepreneur og venturemand en meget kompetent dommer i Tech Guld konkurrencen. Nikolaj Nyholm er blandt andet den succesfulde bagmand bag Speednames og har drevet startups som Polar Rose. I dag er han partner i Vækstfondens venturefirma Sunstone Capital.

 En post som bestyrelsesformand for Symbion og stillingen som direktør for Microsoft Danmark gør slutteligt Jørgen Bardenfleth til et endnu et oplagt medlem af dommerkollegiet.

Listen over nominerede startups

Her er de nominerede i ComON Tech Guld - listen er i tilfældig rækkefølge. (Listen er opdateret 26/8, idet SMS Passcode, Djeeo og Sproom ved en teknisk var fejl var udeladt af den oprindelige liste.)

Greentech Solutions
Koncept: Intelligent elstyring som er en del af fremtidens smart-grid.

Zapna
Koncept: Billig udlandstelefoni med "overfrakke" til SIM-kortet.

Queue-it
Koncept: SaaS-løsning holder websites i luften ved transaktionspeaks.

Cowdetect
Koncept: GPS-halsbånd holder styr på køer.

RedCarpet Software

Koncept: Totalsoftware til hoteller.

Nabto
Koncept: Browser-plugin giver internet of things.

Firmafon
Koncept: Virtuel telefoni til virksomheder.

Lumigon

Koncept: Kombineret Android-telefon og universalfjernbetjening.

ZZZero
Koncept: Forbruget af standby-strøm reduceres med nyt komponent.(site kommer senere)

Mejuba
Koncept: Ubegrænset fotodeling på nettet.

Pay4it.dk
Koncept: Enkel betaling med mobiltelefonen.

EasyPiecy Publishing
Koncept: Avancerede sprogtjenester på mobil og web (site kommer senere).

Endomondo
Koncept: Fitness-tracker med socialt netværk.

Banklog
Koncept: Kontoudtog med interaktive grafer.

BaccOpp
Koncept: Virksomhedsportal for små virksomheder (site kommer senere).

Inseeto
Koncept: 3D-visualiseing af ejendomme.

Delebarn.dk
Koncept: Internetportal med alt for deleforældre.

Riidr
Koncept: Internetportal for ebøger.

Mobilstar
Koncept: Mobil-ydelser og andre tjenester til studerende.

Tradeshift

Koncept: Alt-i-én platform for universal e-fakturering

SMS Passcode

Koncept: Høj sikkerved via mobiltelefonen.

Djeeo

Koncept: GPS-spil

Sproom

Koncept: E-fakturering på eksisterende infrastruktur


Podio

Koncept: facebook til firmaer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere