Nu vil danske Wikipedia bide skeer med Gyldendal

Wikipedia har fået en officiel dansk forening. Nu skal der kæmpes for at gøre det danske leksikon større og mere udbredt.

Da Gyldendal tidligere i år lancerede Den Store Danske på nettet fik den danske Wikipedia pludselig en konkurrent.

Den Store Danske lagde ud med 160.000 artikler. Danske Wikipedia har cirka 100.000 tekster.

Men Wikipedia har ikke tænkt sig at stække våben endnu.

Faktisk har Danmark netop får sin første forening til at sprede budskabet om Wikipedia i Danmark. Det officielle navn er Wikimedia Danmark.

Nogle af de ting, som står øverste på den spritnye dagsorden er, at Wikipedia skal promoveres i og uden for cyberspace.

Der skal også arbejdes for at finde partnerskaber. På begge fronter.
Det vil sige, at bestyrelsen vil have fat i firmaer, der kunne ligge inde med billeder og informationer, som kunne indgå i Wikipedia. På den anden front skal hovedet lægges i blød for at finde samarbejdspartnere, som har lyst til genbruge billeder og informationer Wikimedia-projektet.

Den nye forening skal styrke Wikimedia i både Danmark, Færøerne og Grønland.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere