Computer 112 afsløret i domænesnylteri

Kun ved et rent tilfælde opdagede reparations- og servicevirksomheden Pc-express, at man den sidste halvanden måned været udsat for typo-squatting fra konkurrenten Computer 112.

Pc-reparatøren Pc-express på Ågade i København er blevet udsat for domænesnylteri fra konkurrenten Computer112, som gennem halvanden måned har haft to domænenavne, som på nær et enkelt bogstav var magen til Pc-express' to web-adresser.

Ejeren af Pc-express, Kristian Poulsen, opdagede helt tilfældigt snylteriet i går torsdag den 28. maj. Han tog straks kontakt til Computer 112's indehaver, Casper Schou, som nu har bedt Dkhostmaster om at slette de falske domænenavne.

»Jeg bruger flere hundredetusinde kroner på annoncering i aviser og på Google. På markedet for reparation er der normalt en rimelig respekt for hinanden, så det er lidt ubehageligt, at opdage sådan noget,« siger en vred og frustreret Kristian Poulsen til ComONs søsteravis CRN.

Han fortæller, at Computer 112's fup-adresser, i løbet af den tid de har været aktive, er krøbet højt op på Googles søgningen efter Pc-express korrekte domænenavne pc-express.dk og pcexpress.dk.

Hos dkhostmaster bekræfter man, at de to »falske« domænenavne er oprettet i midten af april, men at adresserne nu er blevet sat til sletning. Men hos Pc-express er Kristian Poulsen er dog usikker på, hvordan domænesnylteriet har påvirket hans forretning.

»Vi får normalt 20-25 maskiner til reparation hver dag, og mange af vores kunder bruger vores hjemmeside. Det er dybt beklageligt, at vores kunder kan tro at vi skiftet navn. Jeg vil nu skrive til de 3.500, som modtager vores elektroniske nyhedsbrev og fortælle, hvad vi har været udsat for,« siger Kristian Poulsen, som opfordrer andre it-forhandlere til at undersøge om de er udsat for domænesnyltere.

Hos Computer 112 siger indehaver Casper Schou, at de to fup-domæner er oprettet af en freelance-konsulent, som han tidligere har arbejdet sammen med.

»Jeg har betalt for de to domænenavne, men jeg var ikke bevidst om, at de pegede ned på Computer 112's hjemmeside,« siger Casper Schou.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere