Computer 112 afsløret i domænesnylteri

Kun ved et rent tilfælde opdagede reparations- og servicevirksomheden Pc-express, at man den sidste halvanden måned været udsat for typo-squatting fra konkurrenten Computer 112.

Pc-reparatøren Pc-express på Ågade i København er blevet udsat for domænesnylteri fra konkurrenten Computer112, som gennem halvanden måned har haft to domænenavne, som på nær et enkelt bogstav var magen til Pc-express' to web-adresser.

Ejeren af Pc-express, Kristian Poulsen, opdagede helt tilfældigt snylteriet i går torsdag den 28. maj. Han tog straks kontakt til Computer 112's indehaver, Casper Schou, som nu har bedt Dkhostmaster om at slette de falske domænenavne.

»Jeg bruger flere hundredetusinde kroner på annoncering i aviser og på Google. På markedet for reparation er der normalt en rimelig respekt for hinanden, så det er lidt ubehageligt, at opdage sådan noget,« siger en vred og frustreret Kristian Poulsen til ComONs søsteravis CRN.

Han fortæller, at Computer 112's fup-adresser, i løbet af den tid de har været aktive, er krøbet højt op på Googles søgningen efter Pc-express korrekte domænenavne pc-express.dk og pcexpress.dk.

Hos dkhostmaster bekræfter man, at de to »falske« domænenavne er oprettet i midten af april, men at adresserne nu er blevet sat til sletning. Men hos Pc-express er Kristian Poulsen er dog usikker på, hvordan domænesnylteriet har påvirket hans forretning.

»Vi får normalt 20-25 maskiner til reparation hver dag, og mange af vores kunder bruger vores hjemmeside. Det er dybt beklageligt, at vores kunder kan tro at vi skiftet navn. Jeg vil nu skrive til de 3.500, som modtager vores elektroniske nyhedsbrev og fortælle, hvad vi har været udsat for,« siger Kristian Poulsen, som opfordrer andre it-forhandlere til at undersøge om de er udsat for domænesnyltere.

Hos Computer 112 siger indehaver Casper Schou, at de to fup-domæner er oprettet af en freelance-konsulent, som han tidligere har arbejdet sammen med.

»Jeg har betalt for de to domænenavne, men jeg var ikke bevidst om, at de pegede ned på Computer 112's hjemmeside,« siger Casper Schou.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere