Betalings-revolution på vej i toget

Succesfulde prøveperioder betyder, at DSB arbejder videre med digitale billetter og klippekort. Næste skridt er mobile månedskort til busser og tog.

Prøveperioder på Sjælland viser, at danskerne i den grad er klar til at betale med mobiltelefonen.

Hos Movia er over 25 procent af enkeltbilletterne sms-billetter. Og senest har hovedstadens trafikselskaber afprøvet digitale sms-klippekort, hvor man opnår de samme mængderabatter, som man gør ved at købe klippekort på papir. Testperioden slutter først i morgen, men succes er ikke til at tage fejl af.

Det er for tidligt at afsløre salgstal, og salgsdirektøren tør heller ikke tale for partnerne i Movia og Metroselskabet, men:

”Med den opbakning, som produktet har fået, så har vi i S-tog bestemt lyst til at prøve igen. Folk har taget meget positiv i mod det,” siger salgsdirektør Niklas Marschall. han kan desuden glæde sig over, at kontrollørerne har fået lettere ved at tjekke de digitale billetter, så snyd bliver vanskelige.

Farvel til månedskort

Og med den store succes for sms-billetter og sms-klippekort er det oplagt at fortsætte evolutionen med digitalisering af månedskort.

Om få måneder bliver også månedskort gjort digitale.

I første omgang er det kun de såkaldte erhvervskort, som arbejdsgivere administrerer og betaler for deres ansatte, der kan erstattes af en mobiltelefon. Det kommer teknisk til at fungere på den måde, at ejermanden løbende får en sms, så han har gyldig rejsehjemmel, så længe der bliver betalt for månedskortet. Men et sms-månedskort er langt fra det sidste på trafikselskabernes to do-liste.

”Det bliver også snart muligt at forkøbe sms-billetter. Når man er inde på Rejseplanen, vil der være mulighed for at bestille en rejse og få billetten sendt som sms på et senere tidspunkt,” forklarer Niklas Marschall.

"Der er jo én overvejende årsag til, at de her tjenester bliver så populære, og det er convenience. Hvis de digitale tjenester gør det nemmere, så bliver de brugt."


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Benefits of Automating P2P Processes
Purchasing and accounting departments are under constant pressure to boost efficiency.