Betalings-revolution på vej i toget

Succesfulde prøveperioder betyder, at DSB arbejder videre med digitale billetter og klippekort. Næste skridt er mobile månedskort til busser og tog.

Prøveperioder på Sjælland viser, at danskerne i den grad er klar til at betale med mobiltelefonen.

Hos Movia er over 25 procent af enkeltbilletterne sms-billetter. Og senest har hovedstadens trafikselskaber afprøvet digitale sms-klippekort, hvor man opnår de samme mængderabatter, som man gør ved at købe klippekort på papir. Testperioden slutter først i morgen, men succes er ikke til at tage fejl af.

Det er for tidligt at afsløre salgstal, og salgsdirektøren tør heller ikke tale for partnerne i Movia og Metroselskabet, men:

”Med den opbakning, som produktet har fået, så har vi i S-tog bestemt lyst til at prøve igen. Folk har taget meget positiv i mod det,” siger salgsdirektør Niklas Marschall. han kan desuden glæde sig over, at kontrollørerne har fået lettere ved at tjekke de digitale billetter, så snyd bliver vanskelige.

Farvel til månedskort

Og med den store succes for sms-billetter og sms-klippekort er det oplagt at fortsætte evolutionen med digitalisering af månedskort.

Om få måneder bliver også månedskort gjort digitale.

I første omgang er det kun de såkaldte erhvervskort, som arbejdsgivere administrerer og betaler for deres ansatte, der kan erstattes af en mobiltelefon. Det kommer teknisk til at fungere på den måde, at ejermanden løbende får en sms, så han har gyldig rejsehjemmel, så længe der bliver betalt for månedskortet. Men et sms-månedskort er langt fra det sidste på trafikselskabernes to do-liste.

”Det bliver også snart muligt at forkøbe sms-billetter. Når man er inde på Rejseplanen, vil der være mulighed for at bestille en rejse og få billetten sendt som sms på et senere tidspunkt,” forklarer Niklas Marschall.

"Der er jo én overvejende årsag til, at de her tjenester bliver så populære, og det er convenience. Hvis de digitale tjenester gør det nemmere, så bliver de brugt."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere