Betalings-revolution på vej i toget

Succesfulde prøveperioder betyder, at DSB arbejder videre med digitale billetter og klippekort. Næste skridt er mobile månedskort til busser og tog.

Prøveperioder på Sjælland viser, at danskerne i den grad er klar til at betale med mobiltelefonen.

Hos Movia er over 25 procent af enkeltbilletterne sms-billetter. Og senest har hovedstadens trafikselskaber afprøvet digitale sms-klippekort, hvor man opnår de samme mængderabatter, som man gør ved at købe klippekort på papir. Testperioden slutter først i morgen, men succes er ikke til at tage fejl af.

Det er for tidligt at afsløre salgstal, og salgsdirektøren tør heller ikke tale for partnerne i Movia og Metroselskabet, men:

”Med den opbakning, som produktet har fået, så har vi i S-tog bestemt lyst til at prøve igen. Folk har taget meget positiv i mod det,” siger salgsdirektør Niklas Marschall. han kan desuden glæde sig over, at kontrollørerne har fået lettere ved at tjekke de digitale billetter, så snyd bliver vanskelige.

Farvel til månedskort

Og med den store succes for sms-billetter og sms-klippekort er det oplagt at fortsætte evolutionen med digitalisering af månedskort.

Om få måneder bliver også månedskort gjort digitale.

I første omgang er det kun de såkaldte erhvervskort, som arbejdsgivere administrerer og betaler for deres ansatte, der kan erstattes af en mobiltelefon. Det kommer teknisk til at fungere på den måde, at ejermanden løbende får en sms, så han har gyldig rejsehjemmel, så længe der bliver betalt for månedskortet. Men et sms-månedskort er langt fra det sidste på trafikselskabernes to do-liste.

”Det bliver også snart muligt at forkøbe sms-billetter. Når man er inde på Rejseplanen, vil der være mulighed for at bestille en rejse og få billetten sendt som sms på et senere tidspunkt,” forklarer Niklas Marschall.

"Der er jo én overvejende årsag til, at de her tjenester bliver så populære, og det er convenience. Hvis de digitale tjenester gør det nemmere, så bliver de brugt."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere