Betalings-revolution på vej i toget

Succesfulde prøveperioder betyder, at DSB arbejder videre med digitale billetter og klippekort. Næste skridt er mobile månedskort til busser og tog.

Prøveperioder på Sjælland viser, at danskerne i den grad er klar til at betale med mobiltelefonen.

Hos Movia er over 25 procent af enkeltbilletterne sms-billetter. Og senest har hovedstadens trafikselskaber afprøvet digitale sms-klippekort, hvor man opnår de samme mængderabatter, som man gør ved at købe klippekort på papir. Testperioden slutter først i morgen, men succes er ikke til at tage fejl af.

Det er for tidligt at afsløre salgstal, og salgsdirektøren tør heller ikke tale for partnerne i Movia og Metroselskabet, men:

”Med den opbakning, som produktet har fået, så har vi i S-tog bestemt lyst til at prøve igen. Folk har taget meget positiv i mod det,” siger salgsdirektør Niklas Marschall. han kan desuden glæde sig over, at kontrollørerne har fået lettere ved at tjekke de digitale billetter, så snyd bliver vanskelige.

Farvel til månedskort

Og med den store succes for sms-billetter og sms-klippekort er det oplagt at fortsætte evolutionen med digitalisering af månedskort.

Om få måneder bliver også månedskort gjort digitale.

I første omgang er det kun de såkaldte erhvervskort, som arbejdsgivere administrerer og betaler for deres ansatte, der kan erstattes af en mobiltelefon. Det kommer teknisk til at fungere på den måde, at ejermanden løbende får en sms, så han har gyldig rejsehjemmel, så længe der bliver betalt for månedskortet. Men et sms-månedskort er langt fra det sidste på trafikselskabernes to do-liste.

”Det bliver også snart muligt at forkøbe sms-billetter. Når man er inde på Rejseplanen, vil der være mulighed for at bestille en rejse og få billetten sendt som sms på et senere tidspunkt,” forklarer Niklas Marschall.

"Der er jo én overvejende årsag til, at de her tjenester bliver så populære, og det er convenience. Hvis de digitale tjenester gør det nemmere, så bliver de brugt."


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.