Artikel top billede

Forhandlers falske service-aftaler koster millioner for Konica Minolta

Kopimaskine-forhandlere sigtes sandsynligvis for bedrageri.

Halvandet år efter at Konica Minolta fyrede Horsens-forhandleren AM IT Partner efter brud på producentens etiske regler, er der nu ved at komme skred i sagen.

Kort efter opsigelsen fra Konica Minolta gik forhandleren konkurs og blotlagde et leasingcirkus, hvor de to tidligere direktører, Lars Bo Midtgaard og Claus Andersen, havde ført en stribe kunder bag lyset med forfalskede serviceaftaler og fupkontrakter. Indtil videre lyder regningen fra kreditorerne på 21 millioner kroner.

Sammen med konkursboets kurator Bjørn Wittrup har Konica Minolta sagsøgt de to tidligere direktører med krav om erstatning på 1,6 millioner kroner. En større kulegravning af selskabets regnskaber, som ventes færdig ved udgangen af denne måned, kan dog føre til, at det endelige krav kan blive betydeligt større.

»Jeg har en forventning om, at ikke alle leasingaftaler er medtaget i regnskabet, og det kan i teorien føre til, at jeg forhøjer erstatningskravet mod den tidligere ledelse,« siger Bjørn Wittrup.

AM IT Partners bankforbindelse, Konica Minolta og de involverede leasingselskaber har tilsammen godt 17 millioner kroner til gode i konkursboet. Dertil kommer krav fra en række kunder, som efter konkursen pludselig stod uden service på deres print- og kopimaskiner.

Samtidig er politiet i Horsens efter flere politianmeldelser af de to direktører ved at afslutte deres efterforskning, som forventes at føre til en sigtelse for bedrageri.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Bo Midtgaard og Claus Andersen, som i dag er aktive i den Vejle-baserede kopiforhandler Totalkopi.

Det har heller ikke været muligt at få en kommentar fra Konica Minoltas direktør Martin Rahbek.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?