Forhandlers falske service-aftaler koster millioner for Konica Minolta

Kopimaskine-forhandlere sigtes sandsynligvis for bedrageri.

Halvandet år efter at Konica Minolta fyrede Horsens-forhandleren AM IT Partner efter brud på producentens etiske regler, er der nu ved at komme skred i sagen.

Kort efter opsigelsen fra Konica Minolta gik forhandleren konkurs og blotlagde et leasingcirkus, hvor de to tidligere direktører, Lars Bo Midtgaard og Claus Andersen, havde ført en stribe kunder bag lyset med forfalskede serviceaftaler og fupkontrakter. Indtil videre lyder regningen fra kreditorerne på 21 millioner kroner.

Sammen med konkursboets kurator Bjørn Wittrup har Konica Minolta sagsøgt de to tidligere direktører med krav om erstatning på 1,6 millioner kroner. En større kulegravning af selskabets regnskaber, som ventes færdig ved udgangen af denne måned, kan dog føre til, at det endelige krav kan blive betydeligt større.

»Jeg har en forventning om, at ikke alle leasingaftaler er medtaget i regnskabet, og det kan i teorien føre til, at jeg forhøjer erstatningskravet mod den tidligere ledelse,« siger Bjørn Wittrup.

AM IT Partners bankforbindelse, Konica Minolta og de involverede leasingselskaber har tilsammen godt 17 millioner kroner til gode i konkursboet. Dertil kommer krav fra en række kunder, som efter konkursen pludselig stod uden service på deres print- og kopimaskiner.

Samtidig er politiet i Horsens efter flere politianmeldelser af de to direktører ved at afslutte deres efterforskning, som forventes at føre til en sigtelse for bedrageri.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Bo Midtgaard og Claus Andersen, som i dag er aktive i den Vejle-baserede kopiforhandler Totalkopi.

Det har heller ikke været muligt at få en kommentar fra Konica Minoltas direktør Martin Rahbek.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere


Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.