Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Windows 7 er i gang med at overhale XP

Windows 7 er nu størst i både Danmark og USA, men på verdensplan hersker XP stadig suverænt.

Flere og flere amerikanere foretrækker Windows 7 frem for det gamle, men succesfulde Windows XP. Faktisk har Microsofts nyeste styresystem, som er halvandet år gammelt, netop overhalet XP som det mest benyttede i USA.

Det viser tal fra fra analysefirmaet Statcounter, som har indlejret detekteringskode på mere end tre millioner hjemmesider. Tallene er altså kun baseret på internetopkoblede pc'er.

I Danmark overhalede Windows 7 - ifølge Statcounters tal - Windows XP i slutningen af november.

Når en del stadig bruger det knap 10 år gamle Windows XP skyldes det blandt andet, at mange virksomhedsapplikationer er skrevet til Windows XP. Det vurderer softwareudvikler Kenneth Toft fra Silkeborg. Han arbejder selv i en virksomhed, der stadig bruger XP, fordi nogle af virksomhedens arbejdsprogrammer er skrevet til det gamle styresystem.

"Nogle af disse programmer er ved at blive konverteret til Windows 7, men i denne proces vil der komme en masse børnesygdomme. For os betyder dette, at vi har en udfordring i, om hvorvidt vi skal skifte til Windows 7 nu - eller vente et par år på, at de får løst de værste fejl? Vi har således valgt, at nogle af os skifter til Windows 7 og tester programmerne for at sikre, at vi ikke alle sammen sidder med problemer ude i fremtiden," beretter Kenneth Toft.

Mange andre it-afdelinger vakler på samme måde mellem Windows XP og Windows 7, vurderer han. Specielt software inden for industri og programmering fungerer ofte stadig mest optimalt på en XP-maskine, anslår han.

"De vil formentlig virke med Windows 7, men der ville skulle bruges mange ressourcer på at finde ud af, hvordan man skulle sætte Windows og programmerne op for at få dem virke optimalt," siger Kenneth Toft. 

På verdensplan er XP med en udbredelse på 47 procent stadig det mest brugte styresystem. Med 31 procent og en stadig stigende udbredelse er Windows 7 dog godt i gang med at æde sig ind på storebroderen. De øvrige styresystemer i Statcounters globale statistik er Windows Vista (14 procent), Mac OSX (7 procent) og Linux (1 procent).

Microsoft stopper med at opdatere Windows XP i april 2014.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Source: StatCounter Global Stats - Operating System Market Share

 

 

 

 

Source: StatCounter Global Stats - Operating System Market Share

 

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere