Artikel top billede

Tablet-pc: Den nye offensiv på hardware-fronten

Er 2010 endelig pc-tablettens år?

Rygterne svirrer stadig om Apples tablet-pc. Men andre producenter rasler nu med sablen og går offensivt ind i tablet-pc-krigen.

På gadgetmessen CES i Las Vegas er sløret blevet løftet for tynde maskiner fra henholdsvis Lenovo og HP.

HP har udviklet computeren, der indtil videre har navnet HP Windows 7 Slate. Navnet viser med tydelighed, at Microsoft er en tæt partner. Det er da også selveste Steve Ballmer, der får lov til at vise maskinen frem i Las Vegas. Microsoft har ellers flittigt vist deres egne ideer til en tablet frem under navnet Courier.

Der er ikke nogen specs på HP Slate, så der er endnu ikke meget at sige om den. Steve Ballmer fremviste HP Slate i brug med Kindle, og programmet bliver muligvis født med afgangen til Kindle. Derudover skal den også kunne afvikle spil. Den færdige prototype ventes først at være klar om nogle måneder, og den vil først kunne købes i årets sidste kvartal. 

Et endnu mere interessant indspark er kommet fra Lenovo. Lenovo har adskildt sig fra de nærmeste konkurrenter ved at lave et kombinationsprodukt.
IdeaPad U1 er både en bærbar computer med almindeligt tastatur – men samtidigt også en touchbaseret tablet. Skærmen i den bærbare computer kan simpelthen skubbes ud af kabinettet og bruges separat. (Se videoen).

Skærmen er 11,6 tommer. Når den er koblet til kabinettet, så kører maskinen på en Intel Core 2 Duo processor og Windows 7. Hvis man skubber skærmen ud af chassiset, så styres tabletten af en Qualcomm-processor, 16GB SSD og et Linux-baseret interface.
Kombimaskinen kan ventes i juni. En øjeblikspris lyder på 5000-6000 kroner.

Apple venter i kulissen
Apple har booket konferencelokaler i San Francisco i den sidste uge i januar. Det har fået mange til at gætte på, at det netop bliver her, at firmaet vil løfte sløret for den tablet pc, som har sat gang i hele kapløbet om at producere en touch-baseret og sofavenlig tablet pc.
Wall Street Journal gætter endda på, at en lancering i denne måned vil betyde, at produktet kan havne på butikshylder til marts i år.

De seneste rygter om Apples unavngivne produkt lyder, at der bliver tale om en berøringsfølsom skærm på mellem 10 og 11 tommer. Prisen vil også havne på 5-6.000 kroner ifølge rygterne.

En alternativ konkurrent kan også blive JooJoo, der er navnet på den oprindelige CrunchPad fra avisen TechCrunch.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere