Tvivl om Wikipedias økonomi

Udtalelser fra Florence Devouard fra Wikimedia Foundation resulterede i rygter om, at det gratis online leksikon, Wikipedia, skulle være truet på livet, da der kun var penge til at fortsætte op til fire måneder mere.

Det gratis online leksikon Wikipedia bliver dyrere efterhånden som det bliver mere populært. Det fortalte Florence Devouard, bestyrelsesformand i Wikimedia Foundation, om på Lift07 konferencen i Geneve, Schweitz.

Et spørgsmål om, hvor længe Wikipedia kunne fortsætte økonomisk, fik ifølge netsiden NetworkWorld Devouard til at sige:

»På dette tidspunkt har Wikipedia financielle resurser til at køre deres serverne tre til fire måneder. Hvis vi ikke finder yderligere midler, er det ikke umuligt, at Wikipedia kan forsvinde.«

Det har de sidste dage givet anledning til forskellige rygter om, at Wikipedia er truet af lukning.

Fra flere steder præciserers det dog, at Devouards udtalelser er taget ud af sammenhængen, og at påstanden om lukning derfor er overdrevet.

NetworkWorld vurderer, at Wikipedia normalt er i stand til at skaffe en million dollars (omkring 5,7 millioner kroner) om året og har skaffet 1,1 million dollars (omkring 6,3 millioner kroner) i år, men samtidig hævder Wikimedia at skulle bruge fem millioner dollars (over 28,6 millioner kroner) for at kunne opretholde Wikipedia.

Netsiden DownloadSquad vurderer, at Devouards udtalelser blot er et signal om, at Wikimedia prøver at samle flere midler til at støtte Wikipedia med, eftersom udgifterne er stigende på grund af sidens voksende popularitet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere