Ny bog beskriver glorværdig dansk datalogihistorie

Datalogisk Institut i København, det første i verden, udgiver bog.

Alle har en bærbar, en mobil eller et andet elektronisk apparat, som de bruger hver dag. Men langt fra alle sætter pris eller forstår det arbejde, der ligger bag vores teknologiske apparater.

Det vil Datalogisk Institut på Københavns Universitet lave om på.
Instituttet fejrer i denne måned 40 års jubilæum. Det bliver fejret med en fest i denne måned og en bogudgivelse. Bogen ”Den digitale revolution – fortællinger fra datalogiens verden” skal give et indblik i det arbejde, som har muliggjort, at computere ikke længere er noget, der fylder et parcelhus men i stedet kan ligge i vore lomme.

Altså en bred introduktion til aktuel datalogisk forskning. Bogen består af indlæg fra flere forskere.
En lille forsmag på historiefortællingen kan man få i en artikel fra 2003, hvor Christian Gram opsummerer datalogiens historie. Find den i pdf-version hos DIKU.

Bogen kan købes fra den 30 september. Deltagere til DIKUs jubilæumsfest får bogen gratis. Ved jubilæumssymposiet kan man også opleve DIKUs grundlægger Peter Naur, som ComON for nylig nævnte som en af Danmarks it-helte. På talerstolen vil man også finde eks-Microsoft udvikleren Charles Simonyi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere


Sådan forsvarer du dig effektivt mod Ransomware

Mange danske virksomheder været ramt af succesfulde ransomware-angreb i det seneste års tid, hvor hackere formår at indsnige kode i systemerne, som de anvender til at blokere for organisationens data. På denne konference får du derfor overblik over en række muligheder for at modstå ransomware-angreb - og komme videre når de sker.

16. december 2021 | Læs mere