Stærke gratis programmer til underholdning og sociale medier

Brug disse otte programmer til at strømline håndteringen af fotos, film og musik på din pc og til at optimere, hvordan du deler på sociale medier.

Stærke gratis programmer til underholdning og sociale medier

Det er en god idé at holde orden på både sine kontakter fra sociale netværkssites og sine forskellige mediefiler, hvis man ønsker at udvide sin computers anvendelsesområde fra tekstbehandling og internetbrowsing til et komplet underholdningssystem.

Brug disse gratis downloads til at holde alting tilgængeligt - lige fra dine YouTube-videoer til dine Facebook-venner.

Vi foreslår her også freeware til redigering af billeder og musik, der ikke lader noget tilbage at ønske, hvad angår funktionalitet - på trods af at være gratis. For hvad sjov er der ved sociale medier, hvis du ikke kan sætte billeder af søde katte ind i billeder af dine venner og dele resultaterne med dem?

Alle disse downloads bør fungere med Windows 7, og de fleste vil også fungere med tidligere versioner af Windows, men husk altid at undersøge programmers systemkrav, før du giver dem et hjem på din computers harddisk. Det er heller ikke nogen dårlig idé at foretage en komplet backup og oprette et nyt systemgendannelses-punkt, før du begynder at installere nye programmer.

Programmer til billeder, film og musik

Freemake Video Downloader: Dette gratis program ripper Flash-videoer fra deres kilder på nettet og konverterer dem til det format, du foretrækker, så du kan se dem, selv når du ikke har internetforbindelse.

Freemake Video Downloader konverterer, imens den downloader, og leverer under processen oplysninger såsom filstørrelse og længden på videoen. Programmet fungerer med YouTube, Vimeo og over 40 andre videosider.

Photo Pos Pro: De fleste programmer til billedredigering giver dig et valg mellem simpel, men effektiv, eller funktionsrig, men kompliceret. Photo Pos Pro rammer dog en fin balance mellem styrke og brugbarhed.

Programmets brugergrænseflade er ren og intuitiv, og der er alle de automatiske redigeringsværktøjer, man kan ønske sig: Rødøje-reduktion, mulighed for at gøre billedet skarpere eller mere sløret, farverne varmere eller koldere samt tilføjelse af rammer eller specialeffekter og meget andet. Der er også tegneværktøjer og mulighed for at arbejde i lag.

Photo Pos Pro giver dig robuste værktøjer til billedredigering, der er nemme at bruge.

FastStone Image Viewer: Det bliver hurtigt langtrukkent at gennemse sine billeder med de indbyggede billedværktøjer i Windows. FastStone Image Viewer er derimod lynhurtig til at vise billeder og gør det muligt at gennemse dem i deres mapper som miniaturebilleder.

Du kan beskære, rotere og ændre størrelsen af dine billeder, sende dem via e-mail eller oprette diasshow. Programmet gør det også muligt at konvertere mellem filformater.

En af FastStone Image Viewers største styrker er, at det kan håndtere stort set ethvert filformat til billeder og grafik. Herudover kan du anvende det til at forhåndsvise videoer.

Songbird: Det kan godt være, den minder om iTunes, men Songbird kan meget mere. Denne open source-musikafspiller kan afspille mange forskellige lydformater, heriblandt Apples FairPlay-encodede lydfiler og Windows Media DRM-filer.

Du kan specialtilpasse afspilleren med tredjeparts-tilføjelser, der ændrer dens udseende, forbedrer den indbyggede browsers funktionalitet, udvider dens afspilningsfunktioner, tilføjer funktioner til opdagelse af ny musik og meget andet.

Bemærk, at Songbird ikke kan rippe cd'er, ikke understøtter video og heller ikke iPhone og iPod Touch. Derfor er det ikke sikkert, at du ønsker at anvende Songbird som din primære musikafspiller endnu, men det er underholdende blot at lege med programmets mange tilføjelser.

Audacity: Med Audacity, der er funktionsrig, gratis og open source, kan du optage og redigere lyd og musik. Programmet tilbyder et i overraskende grad omfattende sæt redigeringsværktøjer. Det har sandsynligvis flere hestekræfter, end du har brug for.

Der medfølger mange lydeffekter, en kapabel mikser og programmet kan arbejde med filer i formaterne AIFF, MP3, OggVorbi og .wav. Der er ikke nogen øvre grænse for, hvor mange numre du kan mikse, og du kan lave lydlandskaber ved at genere lyde og mikse dem.

Audacity er fantastisk både for folk, der bare gerne vil lege med lyd, og for folk der arbejder mere seriøst med lyd.

Apps til deling og sociale medier

DestroyTwitter: På trods af navnet handler denne lette AIR-baserede desktopklient udelukkende om at forbedre Twitter. Programmet lader dig gøre alt fra at ændre fontstørrelsen til at tilføje nye temaer.

Hvis du ønsker at filtrere efter bestemte brugere eller hashtags, er det også muligt. DestroyTwitter består af et lille vindue og gør det muligt for dig at gennemse nye tweets, @mentions og direkte beskeder. Som standard får man popup-beskeder om nye tweets, hvilket man dog kan slå fra.

DestroyTwitters rene grænseflade gør det til et fremragende værktøj til håndtering af Twitter.

Seesmic Desktop: Dette program er ét ud af mange, der strømliner dine sociale medie-feeds ved at kombinere dem et samlet sted. Når du er igennem installationen af Seesmic Desktop, er opsætningen enkel: Du indtaster bare dine loginoplysninger til dine sociale netværk, når Seesmic Desktop beder om det, og de vil automatisk blive integreret.

Windows Live Essentials 2011: Denne forbrugerorienterede pakke af gratis programmer er Microsofts flagskib inden for webbaserede kontorprogrammer til håndtering og deling af billeder online, redigering af video og deling af dokumenter og filer mellem forskellige pc'er. Herudover oplyser Microsoft, at Dell i den kommende julesæson vil sælge computere, hvor Windows Live Essentials 2011 er præinstalleret.

Applikationerne i Windows Live Essentials inkluderer alt lige fra Windows Live Photo Gallery (til deling af billeder med venner på Facebook, Flickr, SkyDrive og SmugMug) til Windows Live Mesh (til synkronisering af filer og mapper på tværs af forskellige pc'er og oprettelse af forbindelse til ens egen pc fra stort set hvor som helst).

Windows Live Essentials 2011 er overraskende åben i sin måde at samarbejde med og forbinde til tredjeparts-services såsom Flickr og YouTube. Som regel giver Microsoft sine konkurrenter en kold skulder og opfordrer i stedet sine brugere til at holde sig udelukkende til Microsofts egne services.

Denne opdatering til Essentials-programpakken rækker dog ud efter, hvad der foregår uden for Microsoft-universet.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere