Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Microsoft: Derfor får Windows 8 to brugerflader

Det kommende operativsystem får to meget forskellige ansigter.

Læs også: 
Microsoft-brugere hidser sig op over Windows 8 

Derfor ændrer Microsoft alt ved Windows-interfacet 
Der har været skrevet meget om, at Microsoft har hentet inspiration fra mobil-verdenen til sit kommende Windows 8. Nu fortæller Microsofts Windows-chef, Steven Sinofsky, i den officielle Building Windows 8-blog, at operativsystemet bliver udstyret med to meget forskellige brugerflader.

Det ene, kaldet Metro, minder om Windows Phone, mens det andet er en forbedret version af det, der kendes fra Windows 7.

Samtidig er det tydeligt, at Metro bliver den primære brugerflade i Windows 8 - det klassiske interface spiller kun en mindre rolle.

"Vores udgangspunkt har været at genopfinde Windows, og vi er parate til at kigge på selv de mest basale elementer i brugermodellen, platformen og API'er samt de arkitekturer, som vi understøtter. Vores mål er et design uden at gå på kompromis," skriver Steven Sinofsky.

Metro beskrives som en helt ny oplevelse for brugeren - hurtig, flydende og app-centreret. Her er der ingen tvivl om, at inspirationen kommer fra mobile operativsystemer.

Samtidig erkender Microsoft, at der er brug for den klassiske Windows-desktop til de mange eksisterende applikationer. Derfor er det stadig muligt at arbejde med de traditionelle Windows-programmer som for eksempel Stifinder, der også er blevet forbedret i det nye Windows.

"Grundlæggende kan du tænke på Windows-desktoppen som endnu en app," skriver Sinofsky og afslører dermed, at den klassiske Windows-brugerflade først bliver aktiveret i det øjeblik, hvor man kører applikationer der kræver de traditionelle brugerflade-elementer.

Windows 8 starter altså i Metro, og koden til det "klassiske Windows" bliver først loadet, når der er behov for det.

"Hvis du ønsker det, kan du skifte uden besvær mellem Metro-lignende apps og den forbedrede Windows-desktop.

Eksisterende applikationer, enheder og værktøjer er der stadig, og de er alle forbedret i Windows 8," hedder det i bloggen.

Læs også: 
Microsoft-brugere hidser sig op over Windows 8 

Derfor ændrer Microsoft alt ved Windows-interfacet




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere