Artikel top billede

Google og HTC i fælles angreb mod Apple

HTC går i flæsket på Apple med et helt nyt våben: En hel række vigtige patenter, som selskabet har fået kvit og frit af Google.

Asiens største smartphone-producent, HTC, og selskabet bag Android, Google, forener sig i et forsøg på at få skovlen under Apple.

Det sker med et stort sagsanlæg, som HTC har anlagt mod Apple. HTC er bevæbnet med ni patenter, som selskabet købte af Google i sidste uge.

De ni patenter stammer oprindeligt fra Palm (to patenter), Motorola (fire patenter) og Openwave Systems (tre patenter) og er i det seneste års tid løbende blevet opkøbt af Google.

Med disse ni patenter i hånden har HTC nu ekstra ammunition i kampen mod Apple, der selv har søsat flere sagsanlæg mod HTC, Samsung og Motorola Mobility for ulovlig kopiering af patenter, der oprindeligt er blevet brugt i iPhone.

Google har netop købt Motorola Mobility. Det kan du læse mere om her.

Den forenerede front mod Apple viser samtidig, at Google for alvor har kastet sig ind i kampen sammen med sine Android-partnere.

"HTC vil fortsætte med at beskytte sine patenterede opfindelser mod indblanding fra Apple, indtil indblandingen er stoppet helt. Vi har en forpligtelse til at beskytte vores forretning, vores partnere og vores kunder," lyder det fra HTC.

At Google nu leverer skyts til HTC kan ifølge Cnet indikere, at Google kan være på vej med sin egen kampagne mod Apple. Indtil videre har de to selskaber alene dystet via partnere og kunder, mens de aldrig selv har mødtes i den juridiske arena.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere