Artikel top billede

Fejl 40 er blandt de værste sikkerheds-mareridt

Klodsede medarbejdere er farlige for it-sikkerheden. Men der er nye og værre trusler på vej.

Læs også:
Cyberkriminelle rammer hver dag 2.000 danskere

Gratis antivirusprogrammer vinder over de dyre

Den klassiske Fejl 40 er stadig en af de allerstørste sikkerhedstrusler i de globale virksomheder.

Fejl 40 henviser, som de fleste sikkert ved, til klovnen, der sidder 40 centimeter fra skærmen og trykker forkert på tastaturet og klikker bevidstløst med musen.

Det viser sikkerhedsfirmaet Symantecs årlige sikkerhedsrapport, Symantecs 2011 State of Security Survey, hvor firmaet har taget temperaturen på it-sikkerheden.

Undersøgelsens resultater er baseret på 3.300 besvarelser fordelt på 36 lande i virksomheder med imellem 5 til 5.000 ansatte.

Rapporten viser, at 46 procent af de spurgte firmaer vurderer, at medarbejdere, der handler i god tro, men fejler, er den største sikkerhedsrisiko.

Mere bemærkelsesværdigt er det dog, at hacktivisme, det vil sige angreb udført af politiske grupper med en særlig dagsorden, anses for et problem af næsten samme dimension.

En frygt, der sandsynligvis har grobund i den opblomstring i antallet af hacker-angreb, der udføres af hackere med politiske motiver eller af etiske årsager.

41 procent frygter for denne form for net-kriminalitet.

Statsstøttede hacker-angreb og industrispionage ligger næsten lige så højt på firmaernes liste over potentielle net-trusler.

Topscoreren over de potentielle sikkerhedsrisici vurderer virksomhederne som det klassiske hacker-angreb.

Det mener 49 procent af de adspurgte virksomheder, er det farligste.

Samlet fald i angrebene

Samlet set er der dog sket et lille fald i antallet af registrerede angreb, kan man læse i rapporten.

71 procent af virksomhederne oplevede en eller anden form for angreb, hvilket er et fald på fire procentpoint fra sidste års undersøgelse, hvor 75 procent kunne oplyse til Symantec, at der var registrerede sikkerhedsproblemer.

73 procent af virksomhederne betegner de rapporterede angreb som mindre farlige og sporadiske.

Kun to procent af de 3.300 adspurgte beretter om store koordinerede angreb.

Læs også:
Cyberkriminelle rammer hver dag 2.000 danskere

Gratis antivirusprogrammer vinder over de dyre




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere