Jura-professor: Nedskæringer hjælper kriminelle

Politiets nedprioritering af sagen mod Multimedia World og Getmore er ikke overraskende. Regeringen har bevidst skåret ned på bemandingen i Skat. Derfor mister staten indtægter, og kriminelle får lettere ved at slippe af sted med økonomiske kriminalitet, mener juraprofessor Vagn Greve.

Sager om millionsvindel, der trækker i langdrag, og politiets nedprioritering af sager om økonomisk kriminalitet er udtryk for et bevidst politisk valg, som gør det lettere for svindlere at snyde med moms og skat. Det siger professor i strafferet Vagn Greve fra Copenhagen Business School.

»Regeringen har siden sin tiltræden fuldt bevidst skåret ned på Skats ressourcer. I den situation er det logisk at kriminelle, som ellers ville blive fanget, går fri,« siger Vagn Greve til CRN.

Han udtalelser falder på baggrund af sagen mod de tidligere ejere af it-forhandlerne Multimedia World og Getmore, som ifølge Skat har unddraget staten momsindtægter for 43 millioner kroner.

I sidste uge fortalte vicepolitikommissær Leif Berg fra Københavns Politi, at man i hans afdeling bevidst har set gennem fingre med mistænkelige forhold i den aktuelle sag. Det overrasker ikke Vagn Greve.

»Myndighedernes prioritering i sagerne sker i kraft af de nedskæringer, der er sket i Skat. På politiets område er billedet det samme, fordi man fra politisk hold prioriterer andre kriminalitetsformer som for eksempel bandekriminalitet,« siger Vagn Greve.

Han peger samtidig på, at nedskæringerne i Skat er en ren underskudsforretning for samfundet, fordi udgifter til flere skattekontrollører tjener sig ind igen.

»Der foreligger klar dokumentation for, at de ansatte i Skat mere end rigeligt tjener deres egen løn ind i form af øgede indtægter til statskassen. Ansætter man folk, er det en overskudsforretning. Skærer man ned, er det en underskudsforretning,« siger Vagn Greve.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.