Artikel top billede

Nyt dansk web-knudepunkt udfordrer DIX

Elselskaberne er klar med et alternativ til Dansk Internet Exchange Point.

Dansk Internet Exchange Point - bedre kendt som DIX - har fået en konkurrent.

Det er Nianet, der er ejet af 14 danske elselskaber, der  etablere et alternativ, som får navnet EnergIX.

”Nianet har i forvejen åbnet for at vores ejere, elselskaberne, kan udveksle data på tværs af netværk. Det er i praksis blot denne mulighed, vi tilbyder alle andre udbydere – for vi kan se, at behovet er der. Vi har skabt en fleksibel løsning, hvor den fysiske afhængighed i Lyngby, kan skiftes ud med en virtuel opkobling. Det eneste, det kræver, er en opkobling til vores netværk. Dermed slipper udbyderne for, at have udstyr stående hos DTU – nu kan de enten bruge vores system, eller have deres udstyr stående hos dem selv. Dermed kommer udvekslingen af internettrafik til at foregå på et virtuelt knudepunkt, ” siger administrerende direktør Rasmus Helmich, Nianet.

De mulige kunder for EnergIX er de danske teleselskaber og internetudbydere. For at lokke dem til vil Niarnet satse på "teknologi, kvalitet, og sikkerhed", men i første omgang lader det til, at kunderne skal lokkes til med billige priser. Udveksling af trafik hos EnergIX koster 50 procent af prisen i dag.

DIX har i forvejen ikke monopol på udveksling af internet i trafik, så hos UNI-C, der huser DIX, vækker dagens nyhed ikke stor opstandelse.

”Det står jo en hver frit for at lave sine egne forbindelser, og det har mange også gjort i tidens løb. De fleste store teleseleskaber har allerede direkte forbindelser. Der er jo for eksempel ikke meget mening i, at to jyske selskaber skal sende deres trafik til Lyngby, når de udveksler trafik. Så ja, der er allerede masser af forbindelser, og man kan jo sige, at det er også med til at udelukke den tese, at nettet skulle gå i stå, hvis DIX'en falder ud, som vi ser historier om fra tid til anden,” siger teknisk direktør Ole Kjærgaard hos UNI-C til CRNs søstermedie ComON.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere