Telenor-bøde på 200.000 for ulovligt gebyr

Forbrugerombudsmanden har tildelt teleselskabet Telenor en bøde af de større for brud på markedsføringsloven.

Det koster dyrt for Telenor, at have  vildledt forbrugerne i en tilbudsavis og på internettet. Nu skal selskabet betale en bøde på 200.000 kroner, oplyser Forbrugerombudsmanden.

Bøden på 200.000 kroner ligger i den høje ende i forhold til andre bøder for brud på markedsføringsloven.

Da Telenor sidste forår reklamerede for bredbånd på hjemmesiderne cybercity.dk og tele2.dk - der var ejet af det daværende Sonofon - informerede internetudbyderen ikke tydeligt nok om mindsteprisen, når kunden købte en computer sammen med et internetabonnement. Også i en hustandsomdelt tilbudsavis var der fejl.

Oprettelsesgebyr og forsendelsesgebyr fremgik ikke tydeligt nok i markedsføringen. Oplysningen om de to gebyrer fremgik i flere tilfælde ikke af hjemmesiderne, og i de tilfælde hvor mindsteudgiften rent faktisk blev oplyst, skete det i et pop up vindue.

Syv andre bredbåndsudbydere blev politianmeldt sammen med Telenor for knap halvandet år siden.

Efter politianmeldelsen gjorde Telenor A/S, der på det tidspunkt havde skiftet navn, Forbrugerombudsmanden opmærksom på, at selskabet i en hustandsomdelt tilbudsavis ved en fejl ikke havde oplyst mindsteudgiften forbundet med at købe en Acer mini-pc med mobilt bredbånd tydeligt nok. Computeren var annonceret til 1 krone på forsiden af tilbudsavisen, og først på side 8 fremgik det, at mindsteprisen reelt var 2.996 kr. Det var også i strid med markedsføringsloven.

Politiet tildeler virksomheder bøder for overtrædelse af markedsføringsloven efter begæring fra Forbrugerombudsmanden. Bøden skifter størrelse, alt efter vurderet kommerciel værdi af den vildledende markedsføring. 

Forbrugerombudsmanden tog det som en formildende omstændighed, at Telenors datterselskaber ophørte med markedsføringen på hjemmesiderne efter Forbrugerombudsmandens henvendelse, og at Telenor A/S har medvirket til efterforskningen af sagen. Desuden får Telenor ros for at have stoppet uddelingen af en del af tilbudsaviserne, så en del ikke nåede frem til forbrugerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.