Pcsys sparer sig til millionoverskud

salg af lager-løsninger og mobilt udstyr giver rekordoverskud på 1,2 millioner kroner hos Pcsys efter et år med fyringer og sparerunder.

Et fast blik på omkostningerne har givet it-forhandleren Pcsys det største overskud i en årrække. I et netop offentliggjort årsregnskab har Pcsys fået et overskud på 1,2 millioner kroner før skat.

Forhandleren sælger håndterminaler og anden it til lagervirksomheder indenfor blandt andet fødevarebranchen og medicinalindustrien. Og mens nogle kundegrupper har tabt pusten, har mennesker stadig brug for mad og medicin uanset om der er krise eller ej.

»Mens markedet generelt er gået nedad, har vi vundet markedsandele og er sandsynligvis den største spiller inden for mobilt udstyr til dataopsamling,« siger administrerende direktør Klaus Juhl.

Pcsys’ overskud er fordoblet på trods af, at året har givet to store tilbageslag for Pcsys, der har måtte sige farvel til både sine driftsaftale med flyselskabet Sterling, der gik konkurs og finansvirksomheden GE, der flyttede sin it-drift til udlandet. Med hver kunde forsvandt et par ansatte, og i alt er antallet af medarbejdere hos Pcsys faldet med otte fuldtidsansatte i løbet af året. Mens omsætningen blev 42 millioner kroner og stort set er den samme som året før, har Pcsys især sparet sig til det store overskud ved at bruge 1,5 millioner kroner mindre på lønningsbudgettet.

»Det er korrekt at vi har reduceret på vores fastansatte stab og outsourcet eller effektiviseret vores marketing, salg og administration. Men vi udfører i dag mindst lige så mange marketing- og salgsaktiviteter med færre, men mere effektive ressourcer,« siger Klaus Juhl, der oplyser at der nu er knap 30 ansatte på Pcsys’ kontorer i Brøndby og østjyske Hinnerup samt nogle freelancere.

Han syntes, at Pcsys har gjort det godt i løbet af året, fordi man har været gode til at styre omkostningerne og vinde markedsandele på et faldende marked.

»Vi har været i stand til at holde fast i omsætningen, og det er det, der tæller,« siger Klaus Juhl.
 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere