Asus mere end fordoblet i 2008

Den taiwanske PC-producent Asus har mere end fordoblet sin markedsandel i 2008 på det vesteuropæiske marked. Det skyldes mini-notes siger analysefirmaet Gartner.

Asus’ markedsandel på det europæiske pc-marked steg fra 2,9 procent i fjerde kvartal i 2007 til 7,4 procent i fjerde kvartal 2008. Det viser friske tal fra Gartner. Dermed overhaler producenten sin nærmeste konkurrent Toshiba, der i samme periode er gået fra en markedsandel på 5,6 procent til 6,4 procent.

Tor Valstrøm fra Klingenberg Data i Odense, der har en lang række mærker i sortimentet, undrer sig ikke over Asus’ store fremgang.

”Asus er meget konkurrencedygtige i øjeblikket, de levererer design og kvalitet til en god pris, og samtidig lukrerer de på, at de kom først ind på markedet for mini-notes” siger han. Tor Valstrøm vurderer også, Asus’ garantihåndtering på 1-2 uger er en anelse bedre end konkurrenterne.

Det samlede vesteuropæiske salg er steget med 12,1 procent siden samme periode sidste år, og det skyldes Ifølge Gartner-analytiker Ranjit Atwal, at salget af mini-notes fortsat er i meget kraftigt vækst.


HP er fortsat størst på markedet med en markedsandel på 23,2 procent foran Acer med 20,3 procent af salget.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere