Slutspillet om digital signatur i gang

Videnskabsministeriet regner med at præsentere den digitale signatur-løsning til danske virksomheder og borgere i løbet af en uge. To konsortier dyster om opgaven, og ifølge Dansk IT er det afgørende, at netbankerne kommer med.

Videnskabsminister Helge Sander (V) vil inden for de kommende dage pege på den kommende leverandør af den digitale signatur, som staten vil stille gratis til rådighed for alle borgere og virksomheder i Danmark.

Kampen står mellem to leverandører, der i disse timer håber og venter.

Valget kan blive helt afgørende for, hvordan den digitale borgerservice kommer til at se ud i fremtiden og dermed også for positionen på markedet for digital signatur.

De to mulige leverandører, der dyster, er TDC på den ene side og på den anden et konsortium bestående af KMD, PBS og DMdata, der ejes af A.P. Møller, Danske Bank og WM-data.

IBM var oprindeligt også med i opløbet, men trak sig sidste år.

Erfaringer i Norden

Konsortiet står umiddelbart i en god position og peger selv ihærdigt mod Sverige og Finland, hvor myndighederne har indgået aftaler om digitale signaturer med en række store banker. Netbankerne har givet den finansielle sektor erfaring med digital signatur.

I Sverige drejer det sig om seks store banker, mens man i Finland indledte samarbejde med bankerne, efter det stod klart, at finnerne vendte ryggen til det første forsøg - et chipbaseret borgerkort.

Bankforbindelse afgørende
Det er under alle omstændigheder afgørende, at den løsning, der vælges, skal kunne bruges i forbindelse med netbankerne.

Det mener direktøren for Dansk IT, Tony Franke. Han siger til Erhvervsbladet, at det kan blive meget svært at få succes med den digitale signatur, hvis ikke man vælger en løsning, der kan bruges i relation til netbankerne.

Han understreger dog, at det ikke nødvendigvis betyder, at det konsortium, som bankerne er med, er den rigtige løsning.

Den holdning støtter Dansk Handel & Service. Her mener udviklingschef Markus Bjørn Kraft, at det er helt afgørende, at en ny digital signatur hurtigt vil kunne nå en kritisk masse.

- Og det vil en bankløsning sikre, siger han til Erhvervsbladet.

Milepæl mod digital forvaltning

Den digitale signatur er et af milepælene i indførelsen af den digitale forvaltning.

Signaturen vil betyde, at borgere og virksomheder kan underskrive dokumenter digitalt via for eksempel internet.

Videnskabsministeriet oplyser, at det ikke kan udelukkes, at der vil blive valgt en kombination af de to tilbudte løsninger.

Ministeriet indleder i dag de afsluttende forhandlinger med parterne og venter at kunne præsentere den endelige løsning i slutningen af næste uge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere