Apple kan drysse grus i dansk spilmotor

Apples nye licensbetingelser truer med at sætte en stopper for den danske spilmotor-succes. Det får Unity 3D til at afkræve Apple en forklaring på deres vage licensregler.

Iphone er ved at blive en populær spilplatform. Derfor er den danske spilmotor Unity 3D voldsomt ombejlet i øjeblikket.

Firmaet Unity Technologies leverer med spilmotoren de grundlæggende byggesten til computerspil. Dermed sparer spiludviklere for at bruge tid på helt grundlæggende elementer i spillet. Det danske Wii-spil Max & The Magic Marker er et af de mange computerspil, der er baseret på Unity 3D. Motoren er rost af mange, og tilbage i 2006 fik motoren også hædersprisninger ved Apple Design Awards.

Men nu kan selv samme Apple være med til at standse det danske spilfirmas succes.

Apples licensbetingelser blev i sidste uge ændret, så der fra sommerferien er strengere krav til de redskaber, som udviklere må anvende til at lave applikationer. Ændringen kommer til at standse Adobes planer om at tilbyde et udvikler-redskab. De nye licenser kan også dømme den danske spilmotor ude i kulden.

»De nye licensbetingelser er svære at tolke helt præcist. De giver plads til brede fortolkninger; ikke mindst af Apple selv. Nogle har nævnt, at den strengeste mulige fortolkning kan forbyde mange produkter mod at blive markedsført i App Store. Andre siger modsat, at en mere lempelig fortolkning af de nye betingelser vil betyde, at Unity og andre produkter sagtens kan fortsætte,« skriver stifter af Unity Technologies David Helgason i et indlæg til sine bekymrede brugere.

For at få svar på uklarhederne har Unity Technologies taget kontakt til Apples hovedkontor. Men lørdag havde firmaet ikke svaret tilbage.

»Apple har endnu ikke fortalt os, om ændringen kommer til at betyde noget for os, men vi mener, at vi har bidraget med så meget værdi til Apples økosystem med hundredvis - og snart tusindvis - af populære og storsælgende titler, så Apple burde ikke have noget ønske i at lukke os ned,« siger Helgason.

Ifølge oplysninger til CRN’s søstersite er der dags dato stadig intet nyt fra Apple.

Storsælgende titler
Der er allerede flere eksempler på spiludviklere, der har brugt Unity 3D til at lave populære spiltitler i iPhone. Her er tre spil, der alle er blevet store hit blandt amerikanske forbrugere:

Zombieville USA:

Skee-Ball:

Star wars: Trench Run:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere