IT-virksomhed udsat for svindelforsøg

Den nordjyske IT-virksomhed 1tegration er den seneste i rækken af danske virksomheder, der oplever falske købstilbud fra engelske svindlere. Heldigvis fattede 1tegration mistanke inden ordreren blev afsendt

Ifølge 1tegrations administrerende direktør Jan Pedersen faxede det britiske firma en ordrebekræftelse, sammen med besked om, at de ville sende en check når de modtog et tilbud på 300 cpu'er.
»De faxede os en bekræftelse, sammen med forsikringer om at der ville komme en check når tilbuddet var accepteret. Men for dem var prisen ligemeget, og det var nok det der fik os til at blive opmærksomme. Vi kunne have afkrævet dem hvad som helst«, siger Jan Pedersen.

Også en af 1tegrations leverandører modtog en ordre fra samme firma, denne gang dog på 1500 ramblokke, og så var det ikke svært at lægge to og to sammen, fortæller Jan Pedersen:
»Vi blev hurtigt klar over at der var et eller andet galt, men jeg er fortørnet over at det finder sted. Jeg vil have ham knaldet, for sådan noget kan jo lukke en virksomhed, hvis man ikke er opmærksom«, siger han.

Sagen er nu videregivet til Aalborg politi, hos nystartede 1tegration i Aars, så man gerne en mere aktiv indsats for at fange svindlerne:
»Det er åbenbart svært at gøre noget ved det. Jeg synes jo bare Aalborg politi burde få politiet i London til at følge en pakke der kommer derover med de bestilte varer, og så nuppe ham manden der henter den. Det kan vel ikke være så svært«.

Firmaet der kontaktede 1tegration og en leverandør, kalder sig 'Gouyet Regis' og har adresse i London.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere