Forhandlere kritiserer Skat efter Getmore-sag

Svag lovgivning gør det for nemt at svindle, mener forhandlere, som også kritiserer myndighedernes passivitet i Getmore-sagen

Den langtrukne sag om momssvindel i onlineforhandleren Getmore og Multimedia World vækker bred kritik af myndighedernes langsommelige arbejde. Først nu halvandet år efter at sagen startede er der udsigt til, at myndighederne endegyldigt sætter en stopper for de ulovligheder, som Getmore er mistænkt for.

Direktør i Computersalg.dk, Kim Rand, er en af de Getmore konkurrenter som tidligere har taget bladet fra munden med en opfordring til distributørboykot af Getmore. Han undrer sig fortsat over den langtrukne sag.

»Alle distributører og forhandlere har jo været klar over, at der har været noget galt, og så er det kritisabelt at det skal tage myndighederne halvandet år at tage sagen seriøst. Getmore er jo ikke dømt for noget endnu, men for alle parters skyld burde der reageres hurtigere,« siger Kim Rand.

Forhandlersamarbejdet CBCs direktør Peder Hvejsel, der selv er medlem af byrådet i Fredericia for partiet Venstre, kalder forløbet omkring Getmore for »katastrofalt«.

»Der er mange sager om økonomisk kriminalitet, der ender uden dom, selvom man som lægmand sagtens kan se at der er foregået noget ulovligt. I sin tid var Multimedie World med i CBC og allerede dengang undrede vi os over deres prissætning. Og ud fra en almindelig moralsk betragtning er det katastrofalt at sådan en sag trækker så længe ud. Det grænser til det uacceptable, at de, der svindler, kan få lov at drive deres virksomhed videre,« siger Peder Hvejsel, som samtidig peger på de nedskæringer i skattekontrollen, som er gennemført under den nuværende regering.

»Men jeg går ud fra at Skats ledelse har taget de beslutninger om nedskæringer i kontrolindsatsen med åbne øjne,« lyder det fra Peder Hvejsel.

Læs mere i CRN 9/2010, som netop er udkommet.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.