Politiet: Vi vender det blinde øje til i Getmore-sag

Selvom politiet har kig på flere mistænkelige forhold omkring Multimedia World og Getmore er det kun sagen om momssvindel, der bliver efterforsket.

Mangel på mandskab får København Politis afdeling for økonomisk kriminalitet til at se gennem fingre med mulige ulovligheder i sagen om momssvindel for 43 millioner kroner i it-forhandlerne Multimedia World og Getmore.

I slutningen af juli i fjor gennemførte Københavns Politi omfattende ransagninger mod onlineforhandleren Getmore. Ransagningerne var en udløber af en skattesag mod søsterselskabet Multimedia World, som Skat mistænker for omfattende momssvindel. Men siden da har politiet ikke gjort yderligere ved sagen selvom politiet ifølge vicekriminalkommissær Leif Berg fra afdelingen for økonomisk kriminalitet undervejs er stødt på flere mistænkelige forhold.

»Der er forhold, som vi vender det blinde øje til, hvor vi kan se, at der er foregået ting, som ikke alt sammen er helt efter bogen. Jeg prøver at koncentrere mig om momssagen, og så er der en række andre forhold, som vi må se gennem fingre med,« siger Leif Berg til CRN.

Han erkender dermed indirekte, at sagen mod de tidligere ejere af it-forhandlerne Multimedia World og Getmore kun er toppen af et isbjerg, som politiet på grund af mangel på ressourcer har opgivet at komme til bunds i. Leif Berg ønsker dog ikke at uddybe, præcis hvilke forhold i den aktuelle sag, som ikke er blevet fulgt til dørs.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.