Distributører i chok over momsrod

Multimedia Worlds indkøbsselskab Leevia har de seneste måneder købt varer uden at være momsregistreret. Distributører er chokerede.

It-forhandleren Multimedia World har siden januar i år skaffet varer til sin butik gennem indkøbsselskabet Leevia SmbA, som ikke er momsregistreret hos Skat. Det bekræfter flere kilder over for CRN. Også en søgning på Skats hjemmeside viser, at Leevia ikke er registreret som et momspligtigt selskab.

Oplysningerne om at Leevia på den måde ulovligt har købt varer hos sine leverandører chokerer og overrasker en række distributører, som for eksempel Ingram Micro, hvor landechef Anders Bøje Jepsen bekræfter, at man via Ingram Micros svenske moderselskab er storleverandør til Leevia, ligesom man tidligere har leveret varer direkte til Multimedia World.

»Hvis Leevia ikke er momsregistreret i Danmark, skal de i fremtiden betale svensk moms for varer, når de handler med Ingram Micro. Sådan er momsreglerne,« siger Anders Bøje Jepsen til CRN. Han ønsker dog ikke at kommentere detaljer om Ingrams samarbejde med selskabet.

Hos en anden af Leevias leverandører, Rosenmeier Electronics, reagerer direktør Jørn Rosenmeier skarpt på CRNs oplysninger.

»Jeg er chokeret. Jeg er ikke på kontoret lige nu, men jeg vil tjekke det i morgen. Hvis det viser sig at være korrekt, og Leevia ikke har en god forklaring, lukker vi deres konto med det samme. Vi skal være samfundet til nytte, og ikke til last,« siger Jørn Rosenmeier.

Også hos Actebis er nordisk salgsdirektør Ole Eklund forbløffet over de nye oplysninger.

»Det må jeg sige er ret usædvanligt, og det bliver interessant at få opklaret, hvad der ligger bag,« siger Ole Eklund.

Det har ikke været muligt for CRN, at få en kommentar til sagen fra Skat.

Leevias direktør Sagib Hussain, som også er direktør i Multimedia World (MMW), ønsker ikke at kommentere, hvordan Leevia har kunnet fungere som indkøbsselskab for MMW uden at være momsregistreret.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.