Lang vej ned for populær SMG

SMG er populær hos forhandlerne, men det er ikke nok for den plagede virksomhed.

Det er et - muligvis midlertidig - farvel til en forhandlerdarling, når SMG nu har indgivet konkursbegæring. Et meget stort antal forhandlere er kunder hos distributøren, og SMG har i en årrække været særdeles godt placeret i CRN's Imageundersøgelse. Det var især leveringshastigheden og ledelsens troværdighed, der gav gode point, da forhandlerne skulle vurdere distributørernes image. Her var SMG helt oppe på en andenplads.

Fra 2000 og fire år frem sad SMG solidt på førstepladsen i Imageundersøgelsen. Derefter faldt virksomheden langsomt i anseelse blandt læserne, indtil SMG i sidste års Imageundersøgelse fik en fjerdeplads fra forhandlerne. De mange priser hænger som perler på en snor på gangen gennem virksomhedens bygning i Nørresundby.

Da CRN besøgte distributøren i oktober 2007 var der 27 ansatte tilbage. Sidenhen har yderligere et par fyringsrunder sendt medarbejderantallet ned omkring 20. Kun en skygge af de 80 personer, der var i virksomheden for fire år siden.

SMG havde længe deres styrke i et udbredt kundenet, som især var udgjort af de mindre forhandlere. De 150 største forhandlere udgjorde kun 10 procent af det samlede salg, mens der er flere tusinde mindre kunder, der står for resten af omsætningen.

Nedturen startede efter et mislykket forsøg på at sælge SMG til finske GNT Group i 2005. Da det ikke lykkedes forsøgte SMG i stedet at købe Scribonas danske afdeling. Heller ikke det lykkedes, og handlen blev aflyst i marts 2007. Ved årsskiftet 2005/6 opsagde SMG distributionsaftalen med Hewlett-Packard. Derefter fyldte ejerne 25 millioner kroner i selskabet for at dække et underskud på 45 millioner kroner før skat i det senest offentliggjorte regnskab.

I et forsøg på at vende virksomheden fik SMG i efteråret 2007 nogle mindre distributionsaftaler med Lexmark og Toshiba. Til gengæld måtte SMG i starten af 2008 sige farvel til LG's bærbare computere. Dengang hævdede SMG's direktør Ole Mortensen, at det var hans egen beslutning af opsige distributionsaftalen med LG, da det kun var til fordel for ham at slippe LG's computere.

Blandt leverandørerne er især pc-producenten Acer. Desuden har OEM-salg af licenser fra Microsoft og periferiudstyr for Microsoft udgjort en stor del af omsætning.

SMG's fremtid afhænger nu af kreditorenes velvilje til at hjælpe virksomheden over de økonomiske problemer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere