Artikel top billede

Registrar-forening sprængt over domæne-krig

Tidligere medlemmer af DKregistrar går nu sammen og stifter en konkurrerende brancheforening. Det aktuelle hovedformål er støtten til DIFO/DK Hostmaster.

Afgørelsen om administrationen af det danske domæne spidser til.

Foreningen DKregistrar, der blev stiftet tidligere i år for at samle branchen, må nu se sig sprængt.

I kølvandet på de første udmeldelser i sidste uge har otte firmaer indtil videre forladt DKregistrar. Nu finder nogle af udmeldte medlemmer sammen i ny forening, der tilsyneladende har større tilslutning end foreningen, de vender ryggen.

Årsagen til den nystiftede forening Internetbranchens Fælles Organisation er den indlysende strid om støtte til enten DotDK eller DIFO/DK Hostmaster. Næstformand i IBFO, Gert Jacobsen, forklarer, at man vil være en kritisk, men konstruktiv medspiller til DK Hostmaster.

»Der er efter IBFOs opfattelse brug for justeringer hos DK Hostmaster - men IBFO ønsker i modsætning til IT- og Telestyrelsen ikke at rive hele huset ned til soklen og starte helt forfra, fordi der er knækket en tagsten.«

Ikke tid til oprør

Telestyrelsen skal tælle støtteerklæringer for udbudsvinderne i DotDK i slutningen af denne måned. Derfor er der ikke tid til at ændre på holdingen hos DKregistrar, fortæller formanden i IBFO, Allan Christiansen, der til daglig er direktør i WWI A/S.

Støtten til DIFO/DK Hostmaster er ikke nævnt med et ord i de nye vedtægter, men formanden lægger ikke skjul på IBFO's klare mål:

»Vores vigtigste opgave lige nu er at holde det danske domæne på danske hænder. Når den afgørelse er taget, så er der nogle ting som EPP og en masse andre spændende teknologier og spørgsmålet om shared registry. Det er nogle ting som vi kan tale med DK Hostmaster om i fremtiden,« siger Allan Christiansen.

Støtten til DK Hostmaster er ikke nævnt i vedtægterne, fordi foreningen håber at blive branchens samlingspunkt uanset, hvem der vinder det endelige udbud.

Formanden kalder det beskæmmende, at DotDK ikke har offentliggjort sit udbudsmateriale. På den måde betragter han en støtte til DotDK som en blankocheck.

Smutter nu

Samme holdning har Niels Henriksen fra firmaet Netopcom.

Han har været erklæret tilhænger af DK Hostmaster-modellen men blev som medlem af DKregistrar. Men nu melder han sig også ud.

»Årsagen er den, at der på nuværende tidspunkt ikke er registreret noget selskab ved navn dotDK ApS som foreningen dotDK ellers påpeger, at de skal styre. Desuden har foreningen dotDK ikke offentliggjort deres vedtægter, så man kan ikke se, hvad det er man støtter. Det er det samme som at skrive under på et blankt stykke papir. Det er det, som vi som firma ikke kan forstå, at IT og
Telestyrelsen har accepteret, med mindre at de har en helt anden dagsorden,« siger Niels Henriksen.

Formanden for IBFO vedkender sig, at en ny brancheforening næppe er med til at styrke fællesskabs-følelsen i branchen lige nu. Men ifølge ham er der brug for en modvægt til DKregistrar, hvis de mange tilhængere af DK Hostmaster skal have deres stemme talt med hos telestyrelsen.

Internetbranchens Fælles Organisation består af de udmeldte medlemmer DanDomain, Wannafind, WWI, Conviator, Gullestrup, Netopcom, Danhost samt cirka 50 firmaer, der beskæftiger sig med registrering og salg af domæner og virksomheder, der leverer internetbaserede serviceydelser.

Foreningen forventer at søge om medlemskab i DIFO.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere