Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Warren Buffett advarer mod investeringer i sociale netværk

Den amerikanske mangemilliardær Warren Buffett har ikke meget tillid til Facebook og andre sociale netværk.

Den kommende Facebook-børsnotering ventes at udløse en ny guldfeber. Men en af dem, som helt sikkert ikke vil stå i kø for at købe Facebook-aktier, er den amerikanske investeringsguru Warren Buffett. Han er en mand, der bliver lyttet til. På Forbes' liste over verdens rigeste mennesker har han i lang tid ligget lige efter sin gode ven Bill Gates, og det gør han stadig; Buffett er det tredjerigeste menneske på kloden.

Ifølge Bloomberg har den 80-årige Buffett advaret mod at investere i sociale netværk på en konference i New Delhi i Indien.

”De fleste af dem er overvurderede,” sagde Buffett, som altid selv har været meget forsigtig med at investere i teknologi-selskaber.

”Det er ekstremt svært at værdisætte virksomheder inden for sociale netværk. Nogle vil vinde meget stort, og det vil udligne tabene,” sagde han.

Det er svimlende beløb, der er i spil, når man kigger på de sociale netværk. Facebook har en anslået værdi på mere end 300 milliarder kroner. Det har gjort det meget let for selskabet at tiltrække nye medarbejdere – aktier og aktieoptioner kan hurtig blive meget værdifulde.

Det mindre kendte Groupon, der tilbyder daglige rabatter, forbereder også en børsnotering, og her bliver værdien anslået til mere end 100 milliarder kroner.

Twitter, som aldrig har formået at tjene penge, har baseret på den sidste investeringsrunde en værdi på 25 mia. kr. Zynga, der udvikler sociale spil til Facebook, er måske hele 50 milliarder kroner værd.

Men netop det faktum, at disse virksomheder endnu ikke er noteret på børsen, betyder også at der er begrænset adgang til deres regnskabsmateriale – og dermed er det svært at analysere de tal, der ligger til grund for de meget høje værdiansættelser.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.