Artikel top billede

Thyregod giver dødsstødet til SHG

Som led i konsolideringen blandt onlineforhandlerne smelter Proshop og shg.dk nu helt sammen. Det sker tre år efter Proshops køb af konkurrenten.

Onlineforhandleren Proshop opsluger nu søsterforhandleren Shg helt efter i tre år at have kørt tæt parløb efter Proshops overtagelse af konkurrenten i sommeren 2008.

»Vi har brugt rigtig mange kræfter på at vedligeholde to systemer, og det er simpelthen blevet for dyrt. Ved at slå de to butikker sammen kan vi optimere processer, udvide åbningstider, ligesom tingene bliver nemmere i forhold til vores prispolitik,« lyder det fra Proshops direktør Poul Thyregod.

Da virksomheden har brugt mange penge på at optimere platformen på shg.dk, er det den, Proshop i fremtiden kommer til at køre på.

Sammenlægningen er desuden endnu et skridt i retning af at forberede sig til fremtidens konsolidering.

»Alle konkurrenter vokser med lynets hast, og der er kun plads til en håndfuld spillere i Europa. Udover konkurrencen om at have de rigtige produkter, er der også et teknologisk kapløb i gang, og i den forbindelse går det ikke, at vi bruger så lang tid på at servicere to systemer,« siger Thyregod.

I forbindelse med Proshops køb af Shg i 2008 lød meldingen ellers, at shg.dk ville fortsætte uforandret.

Den endelige fusion, der træder i kraft d. 11. maj, kommer ikke til at få indflydelse på medarbejderstaben.

»Det er rart at fusionere i en vækstfase, hvor vi skal bruge folk. Det ville være tåbeligt at fyre folk for at ansætte igen et par måneder efter,« siger Thyregod og tilføjer, at Proshop stadig er på udkig efter nye opkøbsmuligheder. Blandt andet håber virksomheden på at finde en egnet spiller i Sverige, hvor Proshop for nylig lancerede sin svenske hjemmeside.
 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Du skal opdatere nu: Linux-servere i Azure står pivåbne for alvorlige angreb via nyopdaget OMIGOD-sårbarhed
Du bør omgående patche fire alvorlige sårbarheder i Linux VM’ere i Microsofts Azure-cloud. Sårbarhederne findes i Open Management Infrastructure (OMI) og kaldes OMIGOD. Se her, hvad du skal gøre.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.