Tysk spilgigant vil erobre Danmark

Deutsche Telekoms spilbutik, Gamesload tilbyder billig download af de fleste nye spil. Coolshop-direktør advarer mod forretningsmodellen.

Nu kan man købe Batman: Arkham Asylum for 246 kroner og downloade de 7,5 GB med det samme. Den førende aktør på det tyske marked for download af pc-spil udvider internationalt. Det er Deutsche Telekom der står bag spilbutikken Gamesload. Nu udvider Gamesload til 20 lande, deri blandt Danmark.

Ifølge en prognose fra Pricewaterhousecoopers vil markedet for onlinespil inklusive Massively Multiplayer Online Games og Online Distribution hvert år frem til år 2013 vokse med et tocifret procenttal.

Med op til 1.500 pc-spil og casual spil tilbyder Gamesload lige fra start et af de største produktudbud til gamere i Europa. I starten kan der betales med kreditkort og via PayPal, senere vil der komme andre betalingsmuligheder. Priserne på de enkelte produkter ligger mellem 1,99 euro og 49,99 euro og angives i det pågældende lands valuta. I Danmark ligger nye spil som Batman og MiniNinjas på 246 kroner. Man har ret til at hente spillet igen i de første to år, hvis man har slettet sin kopi eller købt ny computer.

Hos danske Coolshop koster Batman: Arkham Asylum 299 kroner. Det kan dog blive billigere for forbrugeren at hoste op med de ekstra 54 kroner. Spillene fra Gamesload kan nemlig i sagens natur ikke byttes.

Advarer mod forretningmodel

Coolshop frygter ikke Gamesload. Direktør i Coolshop Jacob Risgaard mener, at spillerne er for dyre, og at folk vil have den fysiske kopi i hånden.

»Det bliver svært for dem at konkurrere på prisen. Det er næsten lige så dyrt at tilbyde download, som at sælge en fysisk kopi. Samtidig har Valve været på markedet med Steam længe. Men problemer for dem er især, at de i sagens natur ikke vil kunne sælge ud af et restlager til en billigere pris,« siger Jacob Risgaard til CRN’s søstersite Comon.

Som det er nu forpligtiger en udgiver sig for eksempel til at sælge 100.000 eksemplarer af et spil i Danmark, selv om udgiveren ved, at der kun kan sælges 60.000 eksemplarer. På den måde kan de sælge 40.000 eksemplarer billigere, fordi de har hentet fortjenesten hjem på de første 60.000 spil.

»Gamesload vil ikke have den overstock, og kan derfor ikke tjene penge på at sænke prisen,« siger Jacob Risgaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere