Artikel top billede

Konica-forhandler tager skraldet efter Horsens-kollaps

Voldsomt underskud og negativ egenkapital hos Art of Print Solutions skyldes ifølge indehaveren oprydningen efter AM IT Partner i Horsens.

Oprydningen efter den detroniserede Konica Minolta-forhandler, AM IT Partner, har været dyr for arvtageren, aalborgensiske Art of Print Solutions (AOPS). Det netop offentliggjorte regnskab viser en negativ egenkapital på næsten 11 millioner kroner og et underskud før skat på 5,7 millioner kroner.

Ifølge indehaver og direktør Tommy Pedersen er de blodrøde tal udløst af afskrivninger på gamle aftaler fra AM IT Partner i Horsens. Aftalerne blev overtaget af Art of Print Solutions, efter at AM-IT Partner for halvandet år siden blev ekskluderet med piber og trommer af Konica Minolta. Forklaringen lød dengang på »misligholdte betalinger« og »uetisk« optræden overfor kunderne.

»Det er en rigtig trist sag, men jeg har gjort, hvad jeg kan for at være åben om sagen. Nu har vi foretaget de afskrivninger, der skal til for at få gamle mellemværender ud af verden,« siger Tommy Pedersen, som ikke ønsker at oplyse yderligere detaljer om sagen. Han understreger samtidig, at AOPS i dag har en sund drift, og at han forventer et »fornuftigt« resultat i indeværende regnskabsår.

At en genopretning er tiltrængt vidner også en række markante revisorforbehold til det aktuelle regnskab. Her skriver revisoren, at »det ikke er tilstrækkeligt sandsynliggjort, at ledelsens forudsætninger (for fortsat drift, red.) er realistiske.« Samtidig peges der på den negative egenkapital plus, at AOPS ved regnskabsaflæggelsen endnu ikke har genforhandlet en aftale med sin bankforbindelse.

Tommy Pedersen siger dog, at finansieringen af den fortsatte drift er på plads, og trods de hårde revisorord ser han fortrøstningsfuldt på fremtiden.

»Jeg er stolt over, at vi er kommet igennem det her forløb uden at knække nakken,« siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere